Deel dit artikel
-

Samsung scherpt veiligheidsprotocollen aan na fiasco met de Note 7

Knellende batterijen zijn de oorzaak geweest van de oververhittingsproblemen van de Samsung Galaxy Note 7, de smartphone met pen die vorig jaar van de markt moest worden gehaald. Dat vertelde Samsung-topman Dong Jin Koh maandag op een persconferentie.

De accu van de Galaxy Note 7 zou niet goed in de behuizing van het toestel hebben gepast. Dat zou de oververhitting hebben veroorzaakt. De vervangende batterijen maakten kortsluiting door een lasfout. Daarnaast waren de cellen van de batterijen minder goed beschermd omdat het bedrijf gebruikers toch zoveel mogelijk capaciteit wilde bieden. De hogere energiedichtheid vormde echter ook een hoger risico.

Samsung erkende dat men te veel haast had gemaakt met de Note 7 door de introductie van de iPhone 7. De veiligheidsprotocollen zijn aangescherpt.

Bij het grootschalige onderzoek waren ongeveer 700 werknemers betrokken. Samen analyseerden zij 200.000 toestellen en ruim 30.000 batterijen.

Het fiasco met de Note 7 heeft het bedrijf minstens 5,3 miljard dollar gekost. Niettemin zou Samsung later dit jaar alsnog een nieuwe Note willen uitbrengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond