Deel dit artikel
-

iPhone- en Samsung-gebruiker behoorlijk honkvast

Gebruikers van smartphones van Apple en Samsung zijn erg merktrouw, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. 87 procent van alle huidige Nederlandse iPhone bezitters geven aan opnieuw voor een iPhone te zullen kiezen als het huidige toestel vervangen moet worden.

Bij Samsung is dit met 85 procent ook erg hoog. Huawei weet gebruikers ook te overtuigen, aangezien 76 procent van de huidige gebruikers van plan is om voor een volgend toestel ook weer voor Huawei te kiezen.

Van alle huidige bezitters van een Huawei smartphone, had slechts 25 procent hiervoor ook al een toestel van Huawei. Dat betekent dus dat 75 procent van het huidige gebruikersbestand van Huawei smartphones overstappers zijn van andere smartphone merken afkomstig zijn.

De mate waarin Nederlanders merktrouw zijn richting Apple, Samsung of Huawei neemt steeds verder toe, aldus Telecompaper. Slechts 19 procent van alle Nederlanders die voorheen een iPhone had, is overgestapt naar een ander merk. Bij Samsung is dit 29 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mauke

Hey, ja ook ik ben verzot aan mijn Samsung toestel. . Ik kan niet wachten. . Ik ga de Samsung s 10 plus kopen. Goh, ik zou graag met meneer Samsung zelfs willen trouwen. Ik heb alles in huis van Samsung, Samsung en nog eens Samsung. . Leuk toch!!!.

Mauke.

Evert Broersma

Logisch dat Samsung procentueel meer overstappers heeft. Samsung is al meer dan 7 jaar veruit de grootste smartphone verkoper en heeft concurrentie van alle andere merken.

Apple verkoopt zo’n 100 miljoen smartphones minder per jaar dan Samsung en heeft eigenlijk maar twee concurrenten nl. Samsung en Huawei.

Apple spul eigenaren zijn daarnaast sektarisch volgend is uit divers wetenschappelijk onderzoek gebleken.

Iphone gebruikers weten ook niet dat een iphone een smartphone heet en een ipad een tablet.

Apple eigenaren zijn niet de meest ontwikkelde op tech gebied en in 9 van de 10 gevallen totaal niet op de hoogte van de laatste techniek en dat Samsung’s Galaxy jaar in jaar uit wereldwijd als beste smartphones worden betiteld door zowel vakjury’s als consumenten.

Iphones zijn nog nooit tot beste smartphone gekroond de afgelopen 9 jaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond