Deel dit artikel
-

‘Samsung verkoopt Nederlandse technologie aan Amazon’

De telefoniste in Eindhoven neemt nog gewoon op met de naam Samsung, maar wil geen commentaar geven op het gerucht dat Samsung de Nederlandse Liquavista schermtechnologie aan Amazon wil verkopen.

Samsung had het Eindhovense bedrijf Liquavista januari 2011 overgenomen om tablets te voorzien van de zogenoemde electrowetting-schermen. Die moeten de voordelen van eInk (elektronische inkt) en LCD (de schermen voor tablets) combineren. Met de techniek kunnen zeer zuinige e-readers ontwikkeld worden die ook kleuren kunnen weergeven. Door middel van elektrische spanning kunnen pixels zwart (olie) of wit (water) gemaakt worden. Voor kleur kan een apart filter worden toegevoegd.

Het bedrijf kwam in 2006 voort uit Philips en was in handen van een aantal investeerders, waaronder het Belgische Gimv. Hoeveel Samsung ervoor heeft betaald is niet duidelijk, maar een aandeelhouder kreeg minstens 4,6 miljoen euro.

Volgens Bloomberg wil Samsung de onderneming nu voor honderd miljoen dollar aan Amazon verkopen in verband met de e-readers van het bedrijf. Amazon is in de VS marktleider met Kindle e-readers.

Samsung zou geen plannen meer hebben met de technologie. Volgens een woordvoerder van Samsung is er nog geen besluit genomen en is men zich nog aan het oriënteren. “We gaan er geen commentaar op geven”, klinkt het vanuit Eindhoven.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond