Deel dit artikel
-

Samsung zet zich schrap voor moeilijk jaar

Samsung begint het nieuwe jaar met een winstwaarschuwing. Vicevoorzitter Kwon Oh-hyun heeft maandag aan zijn werknemers in Seoul ingelicht over een moeilijk jaar als gevolg van de zwakke wereldeconomie en toenemende concurrentie op de markt voor smartphones.

Analisten houden rekening met slechte cijfers over het vierde kwartaal. De voorlopige cijfers worden vrijdag bekendgemaakt.

In oktober had Samsung zelf al aangegeven dat de cijfers in de periode van oktober tot en met december lager zouden uitvallen.

De timing van het slechte nieuws is opmerkelijk. Woensdag gaan de deuren open van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, waar het bedrijf traditiegetrouw veel nieuwe producten aankondigt.

Vermoedelijk nog niet het vlaggenschip Galaxy S7, dat al wel in februari wordt verwacht. Samsung haalt de verkoop naar voren om de cijfers op te krikken. Door de enorme concurrentie zorgen smartphones echter niet meer voor glanzende cijfers. Het bedrijf verloor afgelopen jaar meer dan 8 miljard dollar aan marktwaarde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond