Deel dit artikel
-

Sanoma neemt belang in ‘huishoudboekje’ Yunoo

Sanoma Digital, voorheen: Ilse Media, neemt een belang in het digitale huishoudboekje Yunoo. Het Utrechtse bedrijf gebruikt de financiering om te groeien tot boven de 100.000 klanten en, later, internationale groei.

Sanoma Digital steekt ruim 1 miljoen euro in Yunoo om zijn portfolio informatie- en vergelijkingdiensten uit te breiden. Het gaat om een minderheidsbelang, met de optie dat belang uit te breiden. 

Directeur Patrick van der Tuin zegt verder tegen Emerce: "We waren op zoek naar een investeerder die ook als strategisch partner kan fungeren. Sanoma brengt een groot netwerk mee en kan ons helpen het klantenbestand van ruim 40.000 nu op te schroeven naar een kritische massa van zeker 100.000". 

Op Yunoo.nl kunnen gebruikers hun financiën vanuit de bankensites inladen en daarmee zicht krijgen op inkomsten en uitgaven. Ze kunnen rubrieken aanmaken en geldstromen visualiseren, voor snelle persoonlijke analyse. Zo valt bijvoorbeeld in één oogopslag te zien wat de vaste lasten bij telecom- en energiebedrijven zijn.

Van der Tuin zegt dat 70 procent van zijn klanten minimaal een keer per maand inloggen. "Dat kan zeker hoger. Tot nu toe richtten we ons enkel op de dienst zelf en minder op retentie".

De site ging in maart 2009 van start. Met de Sanoma-deelneming wil het op termijn uitgroeien tot de grootste personal finance-site van Europa. "Eerst moet het in Nederland goed gaan voordat we over de landsgrenzen gaan kijken". Voor de internationale expansie zou het bedrijf een volgende financieringsronde kunnen houden.

Vooralsnog zijn alle functies op Yunoo gratis, maar op termijn komen er ook betaalde diensten bij. Welke dat zijn, houdt Van de Tuin voor zich. Een andere mogelijke bron van inkomsten ligt bij de banken. Yunoo’s diensten zijn een logische aanvulling op bancaire diensten. Enkel ING heeft een vergelijkbaar concept

Vorige week maakte Sanoma Digital de overname bekend van vergelijkingssite Energieprijzen.nl. 

Foto: dyobmit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond