Deel dit artikel
-

Sanoma: tijdschriften na iPad op andere tablets

Sanoma Digital houdt de tablet-ontwikkelingen in de gaten. De tijdschriften-uitgever is van plan na de iPad tijdschriften ook op andere tabletplatforms uit te brengen. “De wereld draait niet om Apple, al zijn ze wel de eerste”, zegt COO Digital Michiel Buitelaar tegen Emerce.

Sanoma Digital treft inmiddels voorbereidingen om de tijdschriften uit te brengen voor de iPad. Maar, het bedrijf houdt de ogen geopend. “Zeker bij platforms die interessant zijn voor magazines”, aldus Buitelaar.

De e-readers die momenteel op de markt zijn, daar ziet Buitelaar weinig heil in. “Alles was zwart-wit is, niet connected en geen touch heeft, dat is minder interessant voor de rijkere ervaring die je met magazines nastreeft.”

Buitelaar: “Wij hopen dat er nog een paar tablets komen van een vergelijkbare rijkdom als die van de iPad. Alles wijst er op dat dat gaat gebeuren.” Toch zal Sanoma Digital niet voor elk tabletplatform de tijdschriften uitbrengen. “Als er 100 komen, dan zijn er wellicht 90 waar we niet op inzetten.”

Het is dezelfde strategie die Sanoma Digital volgt met de platforms voor mobiele telefoons. “Op dit moment ontwikkelen wij alleen maar applicaties voor Android, de iPhone en een klein beetje mobile web. We gebruiken het nooit allemaal, je moet durven focussen.”

Over standaardisatie voor applicaties voor de tablets is nog niet nagedacht. Buitelaar: “Van de een is het duidelijker dat er een tablet aankomt dan van de ander. Maar onze ontwikkelaars die nu bezig zijn met de mobiele applicaties, die zitten er diep genoeg in om dat in de gaten te houden. De platforms zijn wel verschillend, dus dat is voor de ontwikkelaar wel lastig natuurlijk.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond