Deel dit artikel
-

SAP en Esri samen in geografische analytics

Om het gebruik van location-based analytics te stimuleren, zijn SAP en Esri een nieuwe samenwerking aangegaan. Beide partijen hebben een integratie tot stand gebracht tussen diverse SAP oplossingen, waaronder HANA, met de ArcGIS-applicaties en kaarttechnologie van Esri.
 
Location-based analytics is volgens beide partijen sterk in opkomst. Businessmanagers en GIS-gebruiker willen inzicht in de geografische kenmerken van hun bedrijfsgegevens. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zien hoe verkopen of service-aanvragen van klanten verspreid zijn over regio’s of locaties, waar zich nieuwe omzetkansen voordoen en hoe de marges op verkochte producten of diensten zich geografisch verhouden.

De samenwerking tussen Esri en SAP maakt het mogelijk om ruimtelijke gegevens zeer snel te verwerken en analyseren door SAP HANA. Gebruikers kunnen de data vervolgens ontsluiten en visualiseren in Esri’s ArcGIS. Ook kunnen gebruikers direct vanuit de digitale kaart met elkaar samenwerken en informatie met elkaar delen.

De nu aangekondigde oplossingen integeren ArcGIS Online met SAP HANA, SAP BusinessObjects BI-platform, SAP Asset, SAP Real Estate Management en SAP Lumira. Tot slot integreren beide bedrijven Esri ArcGIS met het SAP Mobile Platform. Hierdoor kunnen nu ook mobiele werkers gebruikmaken van location-based analytics.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond