Deel dit artikel
-

‘Satellietbedrijf DirecTV wil Hulu’

Zowel Time Warner als DirecTV, het Amerikaanse CanalDigitaal, overweegt een bod op het videoplatform Hulu van Disney en News Corp. De eigenaren liggen op ramkoers over de toekomst van de belangrijkste concurrent van Netflix.

Disney, News Corp en kabelaar Comcast overwegen verschillende opties. Zo zou Time Warner Cable alleen een belang willen nemen. Ook Guggenheim Partners en Yahoo zouden interesse hebben.

Voor DirecTV lijkt de overname logisch: voor de aanbieder van satelliet-televisie is online VOD (video op verzoek) immers een regelrechte bedreiging. Het is echter onduidelijk hoe serieus de belangstelling is van het bedrijf.

Hulu ontstond in 2007 met AOL, MSN, Facebook, Comcast, Myspace en Yahoo als potentiële distributiepartners en de grote televisiemaatschappijen NBCUniversal (Comcast), Fox Broadcasting (News Corp) en Disney-ABC (Disney) als aandeelhouders. Hulu kent al jaren een gratis en een betaalde variant.

Verder dan de VS is Hulu nooit gekomen. Plannen om uit te breiden naar Engeland en Ierland zijn nooit van de grond gekomen. Internationale uitbreiding is echter belangrijk wil Hulu rechten kunnen afsluiten.

Concurrent Netflix is al enige tijd geleden in Scandinavië gestart, en zou volgens de jongste geruchten nog dit jaar in Frankrijk en Nederland willen beginnen. België moet langer wachten.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond