Deel dit artikel
-

‘Satya Nadella nieuwe CEO Microsoft’

Microsoft lijkt de opvolger van Steve Ballmer toch binnen de eigen gelederen te hebben gevonden. Volgens Bloomberg wordt Satya Nadella de nieuwe CEO. Even opmerkelijk: Bill Gates zou aftreden als bestuursvoorzitter.

Nadella wordt daarmee de derde CEO in het 38-jarige bestaan van het softwarebedrijf. Hij is volgens insiders veel meer een technologie dan een koopman zoals Ballmer. Op dit moment leidt hij de clouddivisie, waartoe onder meer Office 385, SkyDrive, Skype en Bing behoren.

Volgens Bloomberg wordt John Thompson, de man die de zoektocht naar de nieuwe CEO leidde, de opvolger van Bill Gates. Onduidelijk is of Gates zijn bedrijf daarmee definitief gaat verlaten. De reden zou zijn dat een nieuwe CEO de vrijheid moet krijgen om besluiten van de vorige directie terug te draaien.

Met de benoeming, die nog niet is bevestigd door Microsoft, komt een einde aan maanden van speculaties. Zo zou Microsoft onder meer de topman van Ford Alan Mulally hebben gepolst en viel de laatste weken de naam van Hans Vestberg, de CEO van het Zweedse telecombedrijf Ericsson. Maar die liet deze week weten dat hij gewoon in Zweden blijft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond