Deel dit artikel
-

Xbox One en Surface halen Microsoft uit slop

De Xbox One en verrassend genoeg ook de Surface-tablets hebben de omzet van Microsoft in het vierde kwartaal flink omhoog gestuwd. Die kwam uit op 24,52 miljard dollar (17,9 miljard euro). Onder de streep bleef 4,8 miljard euro als winst over.

Microsoft behaalde omgerekend 653 miljoen euro omzet door de verkoop van Surface-tablets, waarmee de tablet blijkbaar dan toch eindelijk kopers heeft gevonden. Microsoft moest eerder miljoenen dollars afschrijven op de eerste generatie die in 2012 werd gelanceerd.

Zoekmachine Bing zag zijn marktaandeel stijgen naar achttien procent. De reclameomzet van Bing nam met 34 procent toe. Andere omzetmakers van de cloudactiviteiten, inclusief Microsoft Office 365, Azure en Dynamics CRM Online. Cijfers over dit onderdeel werden niet vrijgegeven.

De Windows-divisie leverde omzet in door de slechte PC markt, zo’n drie procent, maar Windows Pro groeide met twaalf procent.

De omzet uit zoekmachinereclame nam met 34 procent toe. Tot hoeveel meldt Microsoft niet meer sinds het de bedrijfsstructuur vorig jaar op de schop nam. Bings marktaandeel met Search in de V.S. ligt op achttien procent. Dat komt met name door de distributiedeal die Microsoft daartoe sloot met Yahoo. Over het organisch gebruik van Bing.com is weinig bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond