Derp

SBS en Gouden Gids Divisie komen met Nacompetitie.tv

SBS en de De Gouden Gids Divisie gaan de samenvattingen van de wedstrijden in de de eerste divisie uitzenden. Samenvattingen en doelpunten zijn vanaf volgende week 'on demand' op Nacompetitie.tv te bekijken.

Liefhebbers van voetbal kunnen vanaf donderdag 26 mei terecht op Nacompetitie.tv voor alle samenvattingen en doelpunten van de jaarlijks gehouden Gouden Gids Nacompetitie. Aanmelden is gratis. De nacompetitie duurt tot 8 juni.” De kijker kan er op ieder gewenst moment een keuze maken uit een ruim aanbod aan beelden van de ontknoping,” zo stellen de makers.

Via de Internet sites SBS6.nl, GoudenGidsDivisie.nl en de websites van de in de Gouden Gids Divisie uitkomende voetbalclubs zal met de start van de Gouden Gids Nacompetitie al het beeldmateriaal van de Nacompetitie opvraagbaar zijn in een speciaal venster. Bezoekers kunnen hier -zonder additionele software te installeren- direct kijken naar de beelden uit de laatste en eerdere speelrondes.

Deze beelden worden per speelronde aangeboden en zijn vervolgens geïndexeerd per wedstrijd en per doelpunt. Dit levert de gebruiker een ’Video On Demand’ beleving waarbij na een klik op een item de beelden in kwestie direct beginnen te spelen. De omgeving zal gedurende de speelrondes steeds rijker gevuld worden met de nieuwe beelden en daarnaast een compact en actueel beeldarchief vormen van de gespeelde duels in de competitie waar promotie naar de Eredivisie afgedwongen kan worden.

Nacompetitie.tv zegt de primeur te hebben in Nederland als het gaat om het ‘on demand’ aanbieden van beelden van voetbalwedstrijden via het internet. Zodra er nieuw beeldmateriaal beschikbaar is worden belangstellenden per e-mail geïnformeerd. Woensdag 25 mei wordt de eerste ronde in de nacompetitie gespeeld. De samenvattingen worden ’s avonds door SBS 6 uitgezonden. Vanaf  donderdagochtend 26 mei zijn de eerste beelden via Nacompetitie.tv beschikbaar.

Naast de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal zendt SBS 6 ook de strijd om de Amstel Cup en de Johan Cruijff Schaal uit. De afspraken met de KNVB beperken zich niet alleen tot de distributie via televisie, maar zijn ook van toepassing op ander vormen, zoals ADSL, satelliet en mobiele telefonie (umts). SBS wil door middel van Nacompetitie.tv het leveren van ‘on demand’ beeldmateriaal verder ontwikkelen. 

Nacompetitie.tv is ontwikkeld door het Amsterdamse bedrijf Rabbit and Bear in samenspraak met De Gouden Gids Divisie en SBS. Het bedrijf was ook betrokken als technologiepartner bij PSV.TV en de EK 2004 Flashback van de NOS.

2 Reacties

Waarschijnlijk een kopie van http://www.conferencefootball.tv. Dit is de vijfde divisie in Engeland en zij hebben (bijna) alle wedstrijden dit seizoen al op deze manier aangeboden. Zelfs af en toe werden er live wedstrijden via de site aangeboden.  Ben benieuwd hoe dit in Nederland gaat…

volgens mij was toch echt Oranje.nl de eerste met on demand voetbalbeelden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug