Deel dit artikel
-

Scribd start Netflix voor boeken

Scribd, de dienst voor het delen van online documenten, maakt zijn debuut in de boekenbranche. Voor 8,99 dollar per maand hebben abonnees toegang tot een uitgebreide catalogus, waar ze maximaal twintig boeken kunnen inzien.

Het lijkt mooier dan het is. Scribd heeft alleen een contract met HarperCollins en stelt geen boeken jonger dan drie jaar ter beschikking. Auteurs Paulo Coelho, Marian Keys en Elmore Leonard krijgen betaald op basis van het aantal keren dat hun werken worden gelezen. In dat opzicht lijkt de opzet veel op die van Netflix.

Scribd lanceerde in 2009 al eens een marktplaats voor e-books en de nieuwe dienst werd in stilte al in januari uitgerold.

Voordeel volgens Scribd is dat lezers sneller titels ontdekken doordat ze niet op de kosten hoeven te letten. De dienst is verder crossplatform. Wie begint te lezen op een iPad kan hem verder lezen op een Android-smartphone. De software onthoudt waar de lezer is gebleven.

De nieuwe dienst is uit zakelijk oogpunt niet eens noodzakelijk. Het bedrijf verdient met tachtig miljoen unieke bezoekers en veertig miljoen documenten enkele tientallen miljoenen dollars op jaarbasis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond