Deel dit artikel
-

Shake-out!

Dressmart.com

Investeerders wilden niet meer geld in de sites stoppen, met als gevolg dat alleen de Zweedse site openblijft. Al het Nederlands personeel is op straat gezet. In totaal kregen tachtig Europese werknemers voor de laatste keer hun salaris.

Surfjerijk.nl

Bezoekers betalen voor het beantwoorden van vragen van adverteerders? Die bezoekers wilden wel ? 20.000 mensen schreven zich in. Maar de adverteerders zagen de methode totaal niet zitten. Op het moment van sluiting had de site nog drie adverteerders.

Clicketing.com

Terwijl de reisbranche een vlucht neemt op het web, wil de surfer niet zelf zijn prijs voor een ticket bedenken. Het systeem, lijkend op dat van Priceline, moest het personeel naar huis sturen en de site sluiten. Op de achtergrond wordt er wel doorgewerkt.

Letsbuyit.com

De sites zijn natuurlijk nog up & running, maar het bedrijf met miljoenen investeringen besloot toch al tachtig man personeel overboord te zetten.

After the hype.com

Net als de Amerikaanse broeders FuckedCompany en DotcomFailures kampt de Nederlandse site over de internet-industrie ? met daarop onder andere de 'Loser van de week' ? met tegenvallende bezoekcijfers. 24/7 gaat niet met de site in zee voor een advertentiecontract.

OTS.nl

De schaarse klanten die het bedrijf nog heeft, lopen weg omdat OTS structureel onbereikbaar is. RingRosa, eigenaar van OTS, wil er dolgraag vanaf en onderhandelt met een koper. De toekomst is onzeker.

Worldonline.nl

Neerlands grootste provider gaat op in het Italiaanse Tiscali, maar niet voordat er bijna 200 personeelsleden worden ontslagen. Het Nederlandse hoofdkantoor moet namelijk dicht, en in Milaan is geen plaats voor de werknemers. Ze mogen nog net wel hun opties verzilveren?

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond