Deel dit artikel
-

Shapeway claimt Nederlandse primeur met 3D-selfies

Het Nederlands-Amerikaanse Shapeways gaat voortaan 3D-selfies printen van mensen die zich kunnen laten scannen op diverse adressen.

Voorheen waren grote cabines met meerdere scanners nodig voor het maken van een 3D-scan van een menselijk lichaam. Nu is een iPad waarop een kleine scanner geklikt wordt vaak al voldoende.

Shapeways heeft niettemin partners gezocht om 3D-scannen en -printen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken, waaronder diverse fotozaken. De samenwerking is onderdeel van de eerste fase van een programma dat Shapeways lanceert in de 3D-scansector.

Iedereen die gescand wil worden, kan een van de locaties bezoeken en moet tijdens het scannen ongeveer zestig seconden stilstaan. Het is zelfs mogelijk om meerdere mensen tegelijk te scannen voor familieportretten.

Nadat de scan is gemaakt, wordt een digitaal bestand automatisch geüpload naar Shapeways via een app op de iPad. Klanten kunnen vervolgens kiezen uit verschillende maten en meer dan vijftig materialen. Die varierend van volgekleurd zandsteen tot metalen zoals staal, brons, zilver of zelfs goud.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond