Deel dit artikel
-

Shopify opent eigen fulfillmentnetwerk

Shopify heeft verspreid over de VS contracten gesloten met magazijnen en logistiek dienstverleners voor vierkante meters opslagruimte en verwerkingscapaciteiten. Het internetbedrijf opent een eigen fulfillmentnetwerk dat het verhuurt aan shops die zijn software gebruiken.

Gisteren maakte het softwarebedrijf de opening van het Shopify Fulfillment Network bekend. Een eerste selecte klantgroep wordt in deze opstartfase toegelaten om te testen of de systemen werken zoals gepland. Zij kunnen tussen de tien en tienduizend pakjes per dag uitbesteden naar het netwerk, iets dat moet opschalen naar tussen de drie en dertigduizend.

De opslag- en verwerkingsruimtes bevinden zich in Californië, Georgia, New Jersey, Nevada, Ohio, Pennsylvania, en Texas. Zo bestrijken ze qua bereik het grootste deels van de VS.

Slimme software houdt in de gaten waar welke voorraden liggen en hoe groot de vraag uit welke regio’s is. Op basis van dat soort data wordt het voorraadbeheer automatisch ingericht.

Over de tarieven is niets bekend, al zal Shopify op prijs willen concurreren met concurrent Amazon.

Shopify is bezig zijn dienst verder te internationaliseren door de online dashboards te vertalen. Behalve het Nederlands zijn sinds kort ook het Deens, Fins, Noors en Zweeds beschikbaar in Europa en een vijftal Aziatische talen.

Buitenlandse handelaren op het platform zagen de gezamenlijke omzet in het eerste kwartaal van 2019 verdubbelen ten opzichte van 2018.

Shopify zelf zag de omzet in die periode toenemen van 214 miljoen naar 320 miljoen dollar (PDF).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond