Deel dit artikel
-

Shopify vertaald naar het Nederlands

Webwinkelplatform Shopify richt zijn pijlen op de Nederlandse markt en probeert verkopers binnen te lokken met een lokale vertaling van de site en native ondersteuning voor iDEAL.

Helemaal als een verrassing komt het charmeoffensief ook weer niet. Het Canadese bedrijf was begin dit jaar al een van de grotere standhouders op de Webwinkel Vakdagen. Hoewel het meeste personeel daar Engelstalig was, was dat al een teken van de investering die het in de Nederlandse markt wil doen.

Via LinkedIn zegt marketeer Amanda Marochko: “Met gelokaliseerde documentatie en casestudies die nu beschikbaar zijn via onze nieuwe Nederlandse website, shopify.nl, plus nieuwe goeroes voor klantenondersteuning in het Nederlands, helpen we webwinkeleigenaren hun bedrijf op te zetten en te schalen.”

Shopify betreedt een e-commercemarkt die in toenemende mate professionaliseert. De kleinere webwinkels leggen het af tegen de grote en kunnen zich enkel nog onderscheiden met specialistisch aanbod. De grootste technologieleveranciers achter shops zijn Magento (Adobe Commerce Cloud), CCV Shop, PrestaShop, Lightspeed en partijen als MijnWebwinkel.

iDEAL-ondersteuning op zich is niet nieuw bij Shopify, want al jaren beschikbaar via plug-ins als die van Mollie. Wel is het nu native. Marochko: “webwinkeleigenaren kunnen zowel creditcard- als iDEAL-transacties in hun winkels via het geïntegreerde betalingssysteem van Shopify accepteren.”

Eind april publiceerde Shopify de financiële resultaten over het eerste kwartaal. Daaruit kwam naar voren dat de omzet met de helft was gegroeid tot 321 miljoen dollar met een nettowinst van tien miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond