Deel dit artikel
-

SIDN haalt nog maar weinig nepwebwinkels offline

Domeinbeheerder SIDN heeft vorig jaar opvallend weinig nepwebwinkels offline gehaald. Een piek rond de feestdagen bleef uit. In november en december detecteerde SIDN ‘slechts’ 101 verdachte webwinkels, waarbij het in 36 gevallen daadwerkelijk een nepwebwinkel betrof.

In 2019 haalde SIDN Labs samen met partners bijna 4500 nepwebwinkels offline.

.nl sloot 2021 af met 6,2 miljoen domeinnamen. Een nettogroei van 119.000 ten opzichte van een jaar eerder. Minder dan de ruim 206.000 die erbij kwamen in recordjaar 2020, maar beter dan verwacht.

Vooraf vreesde de organisatie dat ondernemers die in de eerste lockdown, begin 2020, massaal online gingen na een jaar weer zouden opzeggen, maar het tegendeel lijkt waar: door de coronacrisis maakten veel offline-ondernemers permanent de stap naar (deels) online.

De voornaamste drijfveer van de groei blijft de digitalisering van het bedrijfsleven. In 2020 zette bijna 100 procent van alle Nederlandse starters online in als onderdeel van hun bedrijfsactiviteiten. Dat verhoogde het aandeel online actieve bedrijven met een website steeds verder. Eind 2020 had 84 procent van alle Nederlandse bedrijven een website, dit groeit naar verwachting snel door naar 90 procent. Een kwart van alle bedrijven haalde in 2021 meer dan 1 procent van haar omzet uit e-commerce.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond