Deel dit artikel
-

Siemens start onderwijsproject in Zoetermeer

Siemens begint vandaag in Zoetermeer met het uitdelen van laptops op een basisschool. Deze 'gift' maakt deel uit van het project DINO (Digitale Innovatie Nederlands Onderwijs). Hiermee moet ICT in het basis-onderwijs geïntegreerd worden. Ook zal volgens het bedrijf 'onderwijs op maat' mogelijk worden.

DINO is een ICT-project op initiatief van Siemens Nederland. Het is bestemd voor het primair onderwijs. Met de DINO-werkwijze kan iedere leerling op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo werken, en wordt ondersteund met digitale lessen. De leerkracht houdt zich meer bezig met zijn of haar belangrijkste taken: begeleiden, ondersteunen en stimuleren van leerlingen. Volgens Siemens stelt DINO de leerkracht in staat de lessen optimaal voor te bereiden en te plannen. Hierdoor heeft ook de leerling inzicht in het eigen werk en de vorderingen.

DINO bouwt voort op de fundamenten van Kennisnet, de educatieve site van het ministerie van Onderwijs, waarop alle basisscholen worden aangesloten. Nederland is het eerste land in Europa waar dit concept wordt ingevoerd.

Het proefproject maakt deel uit van het Computerproject Openbaar Onderwijs Zoetermeer. De bestuurscommissie van het Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer, die hiertoe besloten heeft, wil zo voorzien in de behoefte om leerlingen in de toekomst meer individueel onderwijs te bieden. Op alle achttien openbare scholen van het primair onderwijs in Zoetermeer wordt een zelfde ICT-infrastructuur aangelegd. DINO is hierbij de methode waarmee de kwaliteit in het basis-onderwijs kan worden verhoogd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond