Deel dit artikel
-

Sign In With Apple wordt verplicht voor iOS ontwikkelaars

Apple wil dat alle ontwikkelaars die universele logins aanbieden in hun apps, dus via Google of Facebook, ook de nieuwe dienst Sign In With Apple gaan gebruiken. Sterker nog: dat wordt verplicht.

Apple lanceerde het concept gisteren op zijn ontwikkelaarscongres. Het voordeel van universele logins in bijvoorbeeld apps is dat gebruikers niet allerlei gegevens hoeven in te vullen om een app of dienst te gebruiken. Ze kunnen meteen inloggen met hun Facebook, LinkedIn of Google account dankzij een API. Nadeel is dat op deze manier ook vaak gegevens met derden worden gedeeld.

Apples oplossing biedt meer privacy. Meer dan een inlognaam wordt niet gedeeld. Er is zelfs een optie Verberg mijn email. In dat geval maakt Apple een tijdelijk mailadres aan waarbij alle mail wordt doorgestuurd. Wil de gebruiker geen promomails meer ontvangen, dan kan het adres meteen worden ingetrokken.

Toch is de aanbieder verzekerd van de identiteit van de gebruiker, omdat deze is vastgesteld met behulp van Face ID, de technologie waarmee gebruikers hun iPhone of iPad kunnen ontgrendelen.

Het gebruik van Sign In With Apple wordt verplicht voor apps die andere universele logins gebruiken. Of er veel gebruik van zal worden gemaakt is de vraag omdat vergeleken met andere diensten Sign In With Apple vooralsnog weinig voordelen biedt. Als bedrijven de optie aanbieden, zullen ze gebruikers wellicht vragen om meer gegevens in te vullen, waarmee het voordeel van de universele login grotendeels komt te vervallen.

Sign In With Apple is overigens nog niet live. Over enkele weken wil Apple gaan proefdraaien. De lancering valt samen met de beschikbaarheid van iOS 13 in het najaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sander

Ik word hier wel enthousiast van eigenlijk! Of is dat naief?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond