Deel dit artikel
-

Silicon Valley vreest verslechtering Nederlands belastingklimaat

De belastingdirecteuren van Apple, Cisco en Google blijken al in mei een brief te hebben gestuurd aan minister-president Rutte, waarin zij aangeven hoe Nederland zijn fiscale vestigingsklimaat kan verbeteren. Dat meldt het FD vanochtend.

Er bestaat de vrees dat Nederland fiscaal minder aantrekkelijk wordt voor vestigingen van Amerikaanse techbedrijven.

De Silicon Valley Tax Directors Group (SVTDG) prijst de toegankelijkheid van de Nederlandse Belastingdienst en de mogelijkheid zogeheten ‘advance tax rulings’ te sluiten.

Het ontbreken van bronbelasting op rente en royalty’s in Nederland wordt de laatste tijd echter flink bekritiseerd en de Europese Commissie komt binnenkort met hervormingsvoorstellen.

De belastingexperts zijn ook bang dat Nederland in navolging van Engeland een ‘Diverted Profits Tax’ zal gaan introduceren. Hiermee kan men alsnog een aanslag van 25 procent opleggen aan buitenlandse dochterbedrijven over winst die niet is opgegeven in het land waar zij gevestigd zijn.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Dit heeft niks met vestigingsklimaat te maken. Google gaat zich echt niet hier vestigen. Vestigen doen startups. “Fiscaal vestigen” is niet interessant.

Jimmy

Bert, volgende keer gewoon even je huiswerk doen. Nog los van feit dat Google al jaren in Nederland zit, en een zeer groot datacenter runt in het noorden van Nederland, met alle belastingvoordelen van dien, heeft het ook nog diverse belastingvennootschappen in Nederland. Google maar eens naar Dutch Sandwich.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond