Deel dit artikel
-

‘Brexit heeft negatieve impact op game-industrie’

De extreem lage waarde van het Britse pond als gevolg van de Brexit zou wel eens een negatieve invloed kunnen hebben op de Britse game-industrie. Het Verenigd Koninkrijk geldt namelijk als de zesde gamemarkt in de wereld.

Britten spenderen jaarlijks 3,83 miljard dollar aan games, met name mobiele games. Candy Crush Saga en Clash Royale worden er veelvuldig gedownload. Maar in onzekere tijden zullen Britten wellicht minder gaan spenderen.

Brexit kan ook gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Zo’n 21.000 Europeanen verdienen hun geld met de ontwikkeling van mobiele games, en zo’n vijfduizend bevinden zich in Engeland.

Nederlander Peter Warman van Newzoo verwacht dat game- en mediahuizen hun Europese kantoren zullen verplaatsen. Hij noemt Sega en King als voorbeelden. Migratie moet niet worden uitgesloten.

Joost van Dreunen, oprichter van SuperData, verwacht dat voor bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk blijven de belastingen omhoog gaan. Het is echter ook heel goed mogelijk dat Engeland zijn belastingtarief verlaagt om talent aan te trekken.

De diepe val van het pond leidde vrijdag even tot paniek bij Britse webshops. Bij Net-à-Porter was het niet meer mogelijk om in ponden af te rekenen. De populaire kledingsite ASOS ging zelfs offline.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond