Deel dit artikel
-

SkypeOut geregistreerd als openbare elektronische communicatiedienst

Skype heeft zich alsnog geregistreerd bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dat heeft te maken met de uitspraak van 5 juni 2019 van het Europese Hof van Justitie in een zaak tussen Skype Communications Sarl en de Belgische toezichthouder (BIPT). Het Hof heeft vastgesteld dat dienst SkypeOut een openbare elektronische communicatiedienst is.

SkypeOut is een betaalde dienst die door Skype wordt aangeboden. Hiermee is het mogelijk om met een computer naar vaste lijnen en mobiele nummers te bellen. Er is geen abonnement voor nodig: de gebruiker moet vooraf een bepaald tegoed kopen, daarna werkt dit tegoed als een soort prepaid-telefoonkaart.

Aanbieders van openbare elektronische communicatiediensten hebben bepaalde rechten en plichten, die volgen uit de Telecommunicatiewet. Telecomaanbieders moeten zich bijvoorbeeld registreren bij de ACM als ze een dienst aanbieden die het mogelijk maakt om vaste en mobiele telefoonnummers te bellen via Voice over IP.

In de zaak rond de registratie van Skype legde de ACM eerder een last onder dwangsom op, die is opgeschort in afwachting van de uitspraak van het Hof. Door de registratie komt de overtreding te vervallen en verbeurt Skype de dwangsom niet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond