Deel dit artikel
-

‘Skype-overname: telecomaanbieders zullen bedreiging voelen’

Met de overname van Skype door Microsoft moeten telecomaanbieders zich eens goed achter de oren krabben. Zo lijkt de mening te zijn van telecomexperts waaraan Emerce hun mening vroeg. “Er valt weinig te reguleren aan VoIP-diensten voor operators, die zullen hun tarifering aan moeten passen. Meestal loopt Microsoft achter de feiten aan, ditmaal niet”, aldus Albert Treur, oprichter van Media Grid. (meer…)

Deel dit bericht

6 Reacties

Rolf

Het zet de markt weer op scherp en ik verwacht dat hierdoor de belkosten weer naar beneden zullen gaan bij vodafone kpn enz. De grote spelers op de markt moeten hierop inspelen anders lopen ze achter de feiten aan waneer microsoft dit groots inzet.

360 Webshops

In een community waar iedereen gebruikt maakt van een smartphone heeft Microsoft zeer goede zaken gedaan. Ik denk alleen niet dat de belkosten erg naar beneden zullen gaan, alles mensen gratis willen bellen, zullen ze wel gratis bellen. Er blijft nog steeds een groot percentage dat nog steeds de Prepaid kaarten gebruikt voor ‘ouderwets’ beltegoed.

Gijs Vroom

@360 webshops
Zodra wifi (in ieder geval in de steden) breed en gratis toegankelijk is, onstaat er natuurlijk een ander verhaal.

Arne

WiFi breed en gratis zie ik niet gebeuren. Het kan al meer dan 10 jaar, maar nergens (ook niet in Amerika) werkt het zoals je zou hopen. Ook Fon en andere partijen krijgen het niet van de grond. Er ontbreekt een businessmodel. Je kan niets gratis aanbieden…

webdesigner amsterdam

Voor professioneel gebruik blijft Skype naar mijn mening toch lastig doordat een goede internet verbinding vaak niet constant is.

Don van Riet

Microsoft heeft al jaren via MSN een soorgelijke dienst in huis, die echter nooit die impact in voicediensten heeft gehad die men ooit voorzag. Je ziet nu ook mobiele operators primair reageren op voice binnen social media via een VoIp oplossing. Daar zijn apps de primaire driver in en Skype een afgeleide. En binnen elke apps-omgeving (iOS, Android, W7) zul je ook eigen oplossingen gaan zien. De first mover advantage van Skype heeft nooit eerder tot grote successen geleid en dat hoeft nu ook niet te gebeuren. Een groot ? dus voor Microsoft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond