Deel dit artikel
-

Slag om de boormachine

Deze week gaat SINDO.nl van start, Nederlands eerste peer-to-peer verhuurplatform. Hoewel, eerste? Hadden we al niet zoiets gezien bij DWDD? Ja, maar dat was de concurrent.

Noem het toeval of niet, maar tegelijkertijd claimen twee Nederlandse startups exact hetzelfde idee: een peer-to-peer verhuurplatform. Een plek om al dan niet tegen betaling, een hogedrukreiniger, een rubberboot, een suikerspinmachine of een grachtensloep te verhuren.

SINDO heet het platform van Fredrick Insinger (22), Enzo Slijpen (20) en tweeling Ravi en Yuri Roosblad (24). Zij bedachten platform als een onderneming die naadloos aansluit bij hun streven naar duurzaamheid en zelfredzaamheid in een tijd van recessie, zo staat te lezen in het persbericht dat Emerce als eerste kreeg toegezonden.

SINDO verbindt mensen die een bepaald product nodig hebben met degenen die dit product beschikbaar hebben, zo staat er. Overproductie en afvalproblemen worden verminderd als mensen minder producten aanschaffen en vaker van elkaar huren.

De site gaat deze week live. Op termijn wil men verdienen door net als Marktplaats geld te vragen voor de plaatsing van advertenties voor duurdere producten. “Ik zat een dezer dagen bij de kapper die een slaapkamer te huur had, niet als studentenkamer, maar als opslagplek, dat soort dingen zou ook kunnen”, zegt Fredrick Insinger tegen Emerce.

Ronduit verbaasd was Insinger over het optreden van concurrent Daan Weddepohl (acteur, en oprichter Founder Institute) bij DWDD, waar een nagenoeg identiek idee Peerby werd gelanceerd. “We wisten dat hij er mee bezig was, maar hij heeft nog niet eens een werkende pagina.”

Peerby lijkt in augustus vorig jaar te zijn opgericht als Huurbuur.nl, maar met exact dezelfde ambities als SINDO: ‘Red de planeet. Bespaar geld door spullen te lenen en te huren van je buren.’ Een startdatum lijkt nog ver weg: “Wij testen nu op kleine schaal ergens in een leuke buurt in Nederland.”

Waarin beide sites van elkaar verschillen zal pas later duidelijk worden. De slag om de boormachine kan beginnen.

Deel dit bericht

14 Reacties

Harry Jacobs

Goed idee. Internet is de toekomst. Ik wens Sindo veel succes met het nieuwe ondernemen
harry jacobs

Stefanie

Only the strong survive!

Bertjan

En dan leren de studentjes meteen dat je netwerk, ook al heb je nog geen site live, heel belangrijk is 😉

Tim

Goed idee Sindo, werkt vast in ons land

Per

Juist in economisch moeilijke tijden is Sindo bij uitstek een platform met een sterk potentieel. Inkomsten uit je onverkoopbare assets realiseren.

Edmond

Heel goed idee!

Alex

Ik ben trots op de heren en weet zeker dat het gaat werken!

rosita

Sindo-Heren, super idee. En in deze economische tijden meer dan welkom.

A CZ

Onze integere jeugd zal succes oogsten!

Ingrid Boer

Ik loop nu toch al wat kritischer door mij huis/schuur om te bedenken wat ik via Sindo kan gaan plaatsen.
Heel veel succes mannen.
Ingrid en Aad

JustRent.It

Waarom wachten tot deze websites online gaan als het concept al lang online is en goed werkt? Bezoek http://www.justrent.it eens en start vandaag nog met huren en verhuren!

Nico

Zie dat www. sindo.nl online is, werkt zeer goed

Jannus

Zo’n verhuurplaats is bijzonder welkom!

A CZ

Ik heb intussen de account-
, heel veel succes Sindo-

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond