Deel dit artikel
-

‘Slaperig’ Airbnb landt in Europa

Airbnb, een vakantiesite om bij particulieren in het buitenland slaapplaatsen te huren, koopt het Duitse Accoleo en creëert daarmee zijn Europese uitvalsbasis voor verdere groei.

De overname door het Amerikaanse bedrijf is vooral bedoeld om een lokaal, Europees team te maken. De site Accoleo zelf is inmiddels al gesloten en verwijst door naar Airbnb.com.

Hoeveel voor de overname is betaald, is niet bekendgemaakt.

Dat de Amerikanen mogelijk elders in Europa overnames gaan plegen, is niet uit te sluiten. Airbnb rondde eerder deze week nog een financieringsronde af. Daarmee haalde het tegen een waardering van 1 miljard dollar 100 miljoen aan kapitaal op bij investeerders, onder wie acteur Ashton Kutcher. Kutcher gebruikt het bereik van zijn 15 miljoen Twitter- en Facebook-volgers om zijn investeringen te promoten.

Airbnb biedt toegang tot huizen en appartementen in 13.500 steden in 182 landen. In Nederland ligt het zwaartepunt van het aanbod in en rondom Amsterdam:

Iedereen kan zijn eigen woning verhuren voor dagen of weken en zelf de verhuurperiode en -prijs bepalen. De reiziger stort voor aankomst het huurbedrag bij Airbnb. Dat maakt het geld pas 24 uur na check-in over naar de huurder. Begin 2010 werden er 100.000 nachten geboekt op deze manier, eind 2010 waren dat er 800.000.

De bemiddelingssite verwacht dit jaar voor 500 miljoen dollar aan verhuuromzet te realiseren, waarmee het zelf zo’n 25 miljoen dollar omzet boekt.

Airbnb concurreert in Europa met de bedrijven Wimdu en 9Flats.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Marc

@van Deurzen, ben ik niet met je eens. Airbnb heeft een heel clean design + fraaie iPhone app. Waarin zij verschillen met Homeaway.nl (wat eigenlijk http://www.holiday-rentals.co.uk/ uit de UK is), is dat Airbnb ook de betaling regelt. Ik heb zelf ervaring met Homeaway, maar het is altijd weer de gok of het appartement / huis, etc wel bestaat als je op je vakantiebestemming aankomt. Natuurlijk ga je af op reviews van anderen en de periode dat de verhuurder is aangemeld, maar Homeaway geeft zelf geen zekerheid.

van Deurzen

@Marc: mijn mening is simpel, doordat ik simpelweg meteen al niet verder kon… Namelijk op de vraag Where are you going? proberen in te vullen dat je bijv naar Beieren (Bavaria) wil gaan… ik ken daar geen plaatsen, dus moet op regio verder kunnen. Heel moelijk kijkend zie ik pas later dat het aantal accos met de 182 landen onder de titel een link is…. Maar de eerste stap ging mis. Dan houdt het voor velen al op

Marc

@van Deurzen, je ziet dat de site in dat opzicht nog erg op de Amerikaanse markt is georienteerd (Tik maar eens een Amerikaanse staat in). Niet voor niets de reden dat ze momenteel in Europa een acquisitie hebben gedaan. Ze hadden met een alternatieve zoekmogelijkheid (search on map) jou wellicht wel op de site kunnen houden. Neemt niet weg dat vooral de manier waarop ze met betalingen om gaan een enorm goed concept is, waarbij beide partijen mee zijn gebaat.

Marielouise

Uw reactie superidee; gaat goed werken; goede introductie in Utrecht 2 juli 2011

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond