Deel dit artikel
-

Slecht eerste kwartaal voor Groupon

Het gaat niet goed met koopjessite Groupon. Ondanks de sluiting van activiteiten in zeker elf markten, kwam de omzet over het eerste kwartaal stukken lager uit dan verwacht: 673 miljoen dollar versus de verwachte 724 miljoen.

Het nettoverlies van 24 miljoen dollar was minder dan de 49 miljoen van een jaar terug. Vooral in thuismarkt Noord-Amerika gaan de zaken slecht. Daar realiseerde Groupon 473 miljoen dollar omzet.

Maar ook internationaal vallen de resultaten tegen, ondanks 16,7 miljoen internationale klanten (31,6 miljoen in de VS).

De resultaten over het vorige kwartaal waren juist weer wat beter. Groupon wist zijn omzet in het vierde kwartaal te verhogen door de overname van rivaal LivingSocial. Het Amerikaanse bedrijf hoopt dit jaar weer winstgevend te worden.

De koers van het aandeel noteerde eerder vandaag 17 procent lager.

Deel dit bericht

1 Reactie

EC

Duh. Hun zogenaamde ‘aanbiedingen’ zijn vaak geen aanbiedingen. Zij verhogen de prijzen met meer dan 250% en dan bieden ze het aan voor bijv. -75%. Als je rond kijkt dan tref je vaak de producten aan tegen een veel goedkopere prijs. Waar ik achteraf pissig ben achtergekomen. Poster gekocht voor 35 euro voor op de kinderkamer terwijl ze voor 6,- bij Ali te krijgen zijn. En zo heb ik wel meerdere duurdere aankopen gedaan bij ze.

SLECHTE service. Ik heb wel eens iets besteld bij Blokker. Ik wou een aantal dingen bestellen maar helaas de kortingscode over het gezien. Ik kreeg netjes een mailtje met daarin een vervangende code. Blokker is slim bezig. ff 125,- eurootjes binnen gehaald. Anders had ik ze niet gekocht hoor.
Hetzelfde bij H&M, kreeg ik code voor gratis verzenden achteraf toegestuurd.

Maar bij Groupon krijg je het volgende te horen “Helaas volgende keer meer geluk, houd uw inbox in de gaten”. Dan houd ik voet bij stuk en koop ik het NIET. Het ging niet om klein geld. Maar wat ik wil zeggen is dat er bij Groupon wel een verdomd goede aanbieding tussen moet zitten anders koop ik het niet. En dan nog ga ik op zoek waarbij ik 3 producten elders voor 40%-50% goedkoper aangetroffen heb (standaard prijs).

Hun kortingscode zijn vaak alleen toe te passen op de dingen dat niet trekt OF voor nieuwe klanten OF…….

Groupon, ga zo door zou ik zeggen! Dan staat jullie dezelfde lot te wachten als ontelbare winkels die ondergegaan zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond