Deel dit artikel
-

Smartphonefabrikanten zitten niet te springen om Indiase GPS

De Indiase regering wil haar afhankelijkheid van buitenlandse systemen zoals GPS (eigendom van de VS) verminderen door eigen technologieën te ontwikkelen. Maar niet iedere fabrikant wil de Indiase standaarden steunen.

Een van de technologieën is NavIC (Navigation with Indian Constellation), dat vrijwel op dezelfde manier werkt als GPS, maar gericht is op het bieden van ‘nauwkeurigere binnenlandse navigatie’ voor Indiase consumenten.

NavIC werd goedgekeurd in 2006, maar het ging pas in 2018 volledig in gebruik met acht satellieten die het hele grondgebied van India bestreken, plus enkele andere regio’s op het continent.

Maar nu wil de Indiase regering dat technologiebedrijven hun apparaten compatibel maken met de nieuwe standaard. Sommige van de grote smartphoneleveranciers lijken daar niets voor te voelen vanwege de hogere kosten.

Een andere zorg heeft te maken met de frequentie waarop het NavIC-systeem werkt. Op dit moment vertrouwt de Indiase overheid op de L5-satellietfrequentie, die normaal niet wordt ondersteund door smartphones (Apple ondersteunt nu L5 met iPhone 14 Pro en Apple Watch Ultra). De bedrijven proberen India te overtuigen om de L1-frequentie te gebruiken, dezelfde als de GPS-frequentie.

De iPhone ondersteunt al het Russische GLONASS, het Galileo van de Europese Unie, het Japanse QZSS en het Chinese BeiDou.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond