Deel dit artikel
-

Smilez accepteert Bitcoin als statement

De Nederlandse mobiele kaartenapp Smilez gaat Bitcoin accepteren als betaalmiddel. “Banken rekenen met iDEAL te hoge betaalkosten voor microbetalingen zoals die in apps. Bij ons is dat 20 procent”, aldus ondernemer Natasja Paulssen.

In de loop van deze week komt de nieuwe versie van Smilez uit waarin Bitcoin als nieuw betaalmiddel zit verwerkt. Als een klant ervoor kiest om een papieren ‘videokaart’ hiermee te betalen, krijgt de klant tien procent korting op de aanschafprijs.

Waarom Bitcoin?
“Om een punt te maken dat de andere betaalsystemen voor mobiele toepassingen niet voldoen. iDEAL blokkeert de marktontwikkeling voor microbetalingen. De kosten zijn te hoog. Een typische transactie bij ons kost 2,25 eur. Daarvan zijn we twintig procent kwijt aan de bank. En wat doen ze daarvoor? Niets. Dat is zonde en lastig voor ons om een bedrijfsmodel te bouwen. Ik hoop dat het nieuwe betaalmiddel voldoende marktaandeel krijgt.

“Je zou kunnen kijken naar sms-betalingen, maar daar zijn lang niet al onze gebruikers goed bekend mee. Bitcoin is vooral een manier om een statement te maken. We zijn het nu aan het implementeren en zijn over enkele dagen live.”

Hoe omslachtig is die implementatie?
“Niet. Het is ongelofelijk makkelijk. Voor ons en de consument is het een kwestie van een paar seconden om een wallet aan te maken. Natuurlijk moet je er dan nog geld in stoppen en je bent klaar. Dan moeten wij nog wat code in de app hangen, maar dat is eenvoudiger dan iDEAL implementeren.”

Wat doe je met de ontvangen virtuele muntjes?
“We moeten nog zien hoe het gaat lopen, maar ik ben niet van plan om ze om ze zetten in echt geld. Het is een logische stap om onze printkosten ermee te betalen. Daarover wordt al gesproken met de drukker. Hoe meer bedrijven het gebruiken hoe duidelijker het signaal naar de banken is. Het liefst had ik natuurlijk een kanaal gekozen dat mijn klanten al lang kennen, maar als ondernemer wil ik ook ruimte.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Roderick

Voor microbetalingen was ook Dogecoin een interessante keuze geweest; sterk groeiende community en uitermate geschikt voor microtransacties door de het hoge aantal coins (100 miljard tov 21 mln van Bitcoin)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond