Deel dit artikel
-

Ook bitcoinautomaat in Duitsland

Ook in Berlijn staat nu een wisselautomaat voor de bitcoins. Die accepteert biljetten uit 200 landen accepteert en is te gebruiken voor wisselkantoren als Mt. Gox en Bitstamp. Een enkel wisselapparaat kost 5000 dollar.

De in IJsland ontwikkelde automaat ruilt alleen biljetten om voor bitcoins en staat voorlopig – als experiment – in hamburgerrestaurant Room 77 in Berlijn Kreuzberg.

Oprichter Josh Harvey lanceerde de in Portugal ontworpen en gefabriceerde automaat vorige maand op CES in Las Vegas. Om geld om te wisselen moet men eerst een mobiele app installeren zoals die van BlockChsin of Mycelium en een wachtwoord aanmaken. In de VS heeft een theewinkeltje in East Village in New York City de primeur. Het bedrijf Lamassu heeft honderddertig machines verkocht in 25 steden in onder meer Finland, Brazilië en Australië.

Wisselautomaten voor bitcoins zijn niet nieuw. In Canada zijn er al drie steden met bitcoinautomaten. Naast Robocoin en Lamassu en is nu een derde leverancier Bitaccess, uit Ottawa.

Het is overigens nog de vraag of die automaten overal toegestaan worden. Toezichthouders zijn bezig de regels aan te scherpen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter Jaap

Komende vrijdag staat de eerste Nederlandse bitcoin automaat bij het Bitcoin Café in EMG Faktors in Groningen; https://www.facebook.com/events/663324913689642/

NSMA

Voor de mensen die nu op zoek gaan naar een app BlockChsin, zoek even naar BlockChain, dat is waar op gedoeld wordt nl.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond