Deel dit artikel
-

Snelste groeiers e-commerce: speelgoed en nagellak

E-commerce vertoont internationaal zulke atypische ontwikkelingen dat het digitale kanaal duidelijk volwassen wordt.

Speelgoed, nagellak, koelboxen en gootstenen behoren in 2014 tot de snelst groeiende productgroepen bij webwinkels wereldwijd. Deze alledaagse producten staan naast logische hits als telefoonhoesjes, e-boeken en kantoormeubels.

De jaarcijfers van de Nederlandse dataleverancier Icecat laten zien hoe het e-commercekanaal zich afgelopen jaar heeft ontwikkeld. Het bedrijf levert geaggregeerde productdata wereldwijd aan de grootste e-commercespelers en heeft derhalve goed zicht op mondiale ontwikkelingen.

Icecat ziet geen omzetten, maar kijkt naar aantallen informatie-opvragingen: datasheet downloads. Dat zijn datasets productie-informatie. Vanuit die optiek is het digitale verkoopkanaal in 2014 gegroeid met 86 procent.

Directeur Martijn Hoogeveen: β€œIn termen van productdatasheetdownloads en actieve gebruikers zijn de snelst ontwikkelende e-commercekanalen van 2014 gelegen in Zuid-Afrika (+443%), Zuid-Korea (+274%), Singapore (+273%), Taiwan (+244%) en Polen (+192%). De onderliggende reden is dat de benodigde e-commerce-infrastructuren in deze e-commercetijgers op hun plek beginnen te vallen. Een basisvoorwaarde voor een conversie van een analoge economie naar een digitale.”

Foto: Miranda Celeste (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Dinkybee Speelgoed

Speelgoed! Cool! Het is niet de reden dat wij sinds januari de deuren hebben geopend maar wel uit een ‘motorisch ontwikkelings’ oogpunt. Mocht je benieuwd zijn, http://www.dinkybee.com πŸ™‚

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond