Deel dit artikel
-

Sociale nieuwssite eKudos stopt ermee

De sociale nieuwssite eKudos houdt er op 26 mei mee op. De reden voor het stopzetten is het sterk veranderde sociale landschap, zo laten de initiatiefnemers van internetuitgever Stillpoint Media weten.

‘Toen eKudos begon stond het delen van nieuws via een sociaal netwerk nog in de kinderschoenen. Maar toch vooral Facebook en Twitter hebben dit gegeven in de afgelopen vijf jaar verder uitgebouwd, geperfectioneerd en tot grote hoogte laten stijgen. Sociale netwerken zijn nu niet meer weg te denken en voor velen onder ons dé manier om met de wereld om ons heen in contact te blijven.’

Stillpoint Media heeft met eKudos.nl de allereerste Nederlandse versie van de populaire Amerikaanse democratische nieuwssite Digg gelanceerd, zo schreef Emerce in 2006. Rijk verwachtten de makers er destijds al niet van te worden. “Het is voor ons ook een speeltuin”, aldus Tako Steinz van Stillpoint Media.

De site verdiende door advertenties, maar werd nauwelijks nog vernieuwd, al geldt dat ook voor rivaal NuJIJ van Sanoma.

Alle gebruikersdata zullen na 26 mei ‘definitief en onomkeerbaar’ vernietigd worden. Voor wie zijn geplaatste links op eKudos nog graag zou willen bekijken of bewaren, is een tooltje gemaakt waarmee gemakkelijk een overzicht is te genereren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond