Deel dit artikel
-

Sonos sluit helft van de kantoren en ontslaat werknemers

Audiofabrikant Sonos heeft fors te lijden onder de economische neergang en gaat wereldwijd zes van de twaalf kantoren sluiten. Ook wordt een substantieel deel van het personeel ontslagen.

Van de ruim 1400 werknemers komt 12 procent op straat te staan. Ook gaat de winkel in New York sluiten.

Of het kantoor in Hilversum ook sluit is niet bekend. Sonos huurt een van de oude gebouwen van de NCRV aan de Schuttersweg. Voor het kantoor in Hilversum stonden kort geleden nog vacatures open.

Sinds maart probeert Sonos al op kosten te besparen. Voor de reorganisatie wordt 25 tot 30 miljoen dollar uitgetrokken. De directie levert salaris in.

In Nederland is Sonos marktleider op het gebied van slimme luidsprekers. Zeker 400.000 huishoudens hebben een Sonos in huis.

Sonos heeft kort geleden nog nieuwe luidsprekers op de markt gebracht.

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Economische neergang? Netflix, andere thuisvermaakspeler doet het juist prima nu. Te leiden onder Sonosgate zul je bedoelen. Plas eerst over al je klanten en vind het vervolgens raar dat er geen nieuwe komen….

Henk Scheerooren

Hoezo plassen?
Een sterk merk wat niet te beroerd is haar excuses aan te bieden voor miscommunicatie.
Dat moet ik bij een Apple nog meemaken, over pissers gesproken.
Apple licht zelfs klanten op door te zeggen “nee meneertje, die MacBook pro van 3000 euro uit 2017 is echt aan vervanging toe want deze is niet meer te repareren. Kijk vooral eens naar de meester reparateur Louis Rossmann op YouTube.
Deze meneer legt keer op keer bloot hoe Apple klanten belazerd worden door het kopen van verouderde techniek.
Maar ja er staat een Apple logo op dus men koopt het toch wel.

Friso

Dit ruikt naar een interessante case. Mijn onderbuikgevoel zegt dat Sonos te maken heeft met hevige concurrentie in het premium marktsegment. En nu ten tijde van de Coronacrisis is het een uitgelezen moment om te reorganiseren.

Gezien de concurrentie van hele grote partijen zoals Google, Amazon e.d. is als relatief kleine partij zich mogelijk verkoop-ready aan het maken!? Technologische ontwikkelingen gaat dermate hard dat Sonos mogelijk moeilijk autonoom kan groeien en dat kan overgenomen worden een goede strategie zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond