Deel dit artikel
-

Sony BMG in zee met Grokster

Platengigant Sony BMG gaat samen met Grokster een bestandsuitwisseldienst opzetten onder de naam Mashboxx. Het zou gaan om een database met louter legale muziek waarvoor betaald moet worden en een aantal gratis beschikbare (promotie) nummers.

Mashboxx zou volgens Amerikaanse bronnen gebruikmaken van de technologie van Snocap Inc, het nieuwe bedrijf van Shawn Fanning, de oprichter van de ooit zeer omstreden dienst Napster.

Opmerkelijk is dat het gaat om een initiatief van Wayne Rosso. Die blijkt de domeinnaam Mashboxx.com via domeinmakelaar Go Daddy vorig jaar juli al te hebben vastgelegd. Rosso was op dat moment betrokken bij de omstreden Spaanse muzieksite Puretunes die zonder toestemming van de platenindustrie Mp3’s verkocht. Vorige week werd bekend dat Rosso was veroordeeld tot een boete van 125.000 dollar. Grokster zelf moest nog eens 10 miljoen dollar op tafel leggen.

Sony BMG schijnt echter pal achter het initiatief te staan. Andrew Lack, die vvorig jaar werd aangetrokken om de muziekdivisie van Sony BMG nieuw leven in te blazen, zou ook andere labels hebben aangespoord om mee te doen. De betrokkenen weigeren vooralsnog elk commentaar.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!