Deel dit artikel
-

Sony ‘huurt’ breedband videokanaal op MySpace

Sony Pictures Television gaat tv-series verknippen tot lengtes van zo’n 5 minuten en publiceert die op Amerika’s grootste profielensite, MySpace. Autofabrikant is de exclusieve sponsor van het nieuwe videokanaal. In het najaar wil Sony de nauwlettend verknipte mini-episodes van tv-series ook op portalen als AOL en YouTube publiceren.

Recycling van bestaand materiaal zonder het helemáál weg te geven. Dat is wat Sony Pictures Television doet met het videoproject dat vanaf deze week op MySpace.com te zien is. Sony opent zijn zogeheten Minisode Network op de profielensite. De uitgever gaat afleveringen van 15 tv-series verknippen van 30 à 60 minuten tot circa 5 minuten. Want veel langer kijkt iemand op het web niet naar een video. Sony probeert de verhaallijn intact te houden.

Onder de 15 tv-series bevinden zich klassieke series als Charlie's Angels, Fantasy Island en Who's the Boss. Sony ziet dit als een manier om zijn oude videokopij opnieuw te vertonen, maar dan via een nieuw medium. De exclusieve distributieovereenkomst met MySpace duurt tot eind augustus. Na die tijd gaat Sony op zoek naar andere distributiekanalen voor de korte klassiekers.

Honda is de eerste sponsor van het Sony-kanaal op MySpace. De autofabrikant krijgt voor aanvang van iedere uitzending 8 seconden zendtijd.

De uitgeverstak van Sony speelt een volgende rol bij nieuwe mediaontwikkelingen. Het bedrijf legde in augustus 2006 65 miljoen dollar op tafel om de videosite Grouper.com te kopen. Dat is een kloon van YouTube. Sony werkte afgelopen jaar aan de herstijling van Grouper. Volgende maand verschijnt de nieuwe versie ervan.

Onduidelijk is nog hoe Sony Grouper zal positioneren in een landschap waarin videosites al over elkaar heen tuimelen in de strijd om aandacht. Dat de steun van een groot bedrijf niet garant staat voor online succes blijkt wel uit KPN's moeizame pogingen om in Nederland een videovoet aan de grond te krijgen met Shoobidoo. Nederlanders gaan eerder naar 123video.nl, Dailymotion, Dumpert.nl of YouTube om hun beelden te uploaden dan naar de KPN-site, waarvan de beloofde vernieuwde versie ook nog lang op zich laat wachten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond