Deel dit artikel
-

Playstation draagt bij aan winststijging Sony

Terwijl Zuid-Koreaanse elektronicareuzen het moeilijk hebben, zowel LG als Samsung meldden tegenvallende resultaten, wist Sony zijn winst in het tweede kwartaal te verdriedubbelen. Dat kwam vooral door de Playstation. Maar met de smartphones gaat het niet goed.

De mobiele tak, bekend van de Xperia, noteerde een operationeel verlies van 22,9 miljard yen. Ook werden er minder toestellen geleverd: 7,9 miljoen. Sony houdt rekening met nog meer verliezen voordat in april 2016 het herstel moet worden ingezet. Over het afgelopen kwartaal kwam de totale omzet van de groep (die ook televisies en camera’s maakt) uit op omgerekend 665 miljoen dollar.

Een deel van het herstel is ook toe te schrijven aan forse bezuinigingen. Daarnaast verlegt Sony de aandacht van consumentenelektronica naar de productie van onder meer sensorchips.

De Playstation deed het afgelopen kwartaal beter dan de XBox One van Microsoft en Nintendo’s Wii U. De verkopen stegen 12 procent in het afgelopen kwartaal. De omzet uit gaming steeg 12,1 procent naar 288,6 miljard yen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond