Deel dit artikel
-

Sony start betaalde soap-site

Het hing al enige tijd in de lucht, maar Sony bevestigt nu dat SoapCity.com tegen betaling ook soapseries beschikbaar zal maken. In het eerste kwartaal zal de dienst, die zich richt op drukbezette jonge vrouwen, van start gaan.

SoapCity.com bestaat al enkele jaren en biedt nu vooral informatie rondom de soaps, zoals samenvattingen, foto's en merchandise. De site bevat informatie over onder meer As the World Turns en The Bold and the Beautiful.

De betaalde dienst 'SoapCity Download' zal naar verwachting in maart van start gaan, zegt Cnet. Abonnees op de betaalde dienst krijgen dan de mogelijkheid om afleveringen te downloaden. Dit zal afhankelijk van de verbinding minimaal vijftien minuten duren. De afleveringen zijn dertig dagen beschikbaar en worden dan gewist, een model dat ook door de filmsite Movielink , die eind dit jaar van start gaat, wordt toegepast. Sony is ook betrokken bij Movielink.com. SoapCity.com biedt wel de mogelijkheid om een aflevering op een cd-rom te branden.

Sony vraagt 9,99 dollar per maand voor onbeperkte toegang tot alle soap-afleveringen van die maand. Ook is het mogelijk om per aflevering af te rekenen, ze kosten dan 1,99 dollar per stuk. De mediaspeler waarvoor de afleveringen geschikt zijn gemaakt is de RealPlayer van RealMedia, hoewel deze ook geschikt is voor de Mac is het niet mogelijk gemaakt om de afleveringen ook op een Mac te bekijken.

"We proberen een jonger publiek te bereiken dat goed met technologie kan omgaan", aldus woordvoerder Don Levy van Sony Digital.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond