Deel dit artikel
-

Sony vernieuwt eReader

Sony gelooft, ondanks de hevige concurrentie van tablets, blijkbaar nog steeds in eReaders. Het bedrijf lanceerde gisteren een nieuwe versie, inclusief Evernote en Facebook.

Het scherm is nog steeds zwartwit, maar met een extra hoog contrast en zonder enige schermreflectie. Het gebruik gaat ‘vloeiender en vlotter’. Hij heeft drukknoppen in reliëf die intuïtief bladeren en navigeren toelaten.

Via Facebook kan de gebruiker zijn vrienden laten weten wat hij leest en favoriete citaten of zijn ongezouten mening delen. Voor het eerst wordt ook de online verzameldienst Evernote meegeleverd. Markeer je favoriete citaten en passages in het boek dat je leest en upload deze naar de cloud.

Belangrijkste voordeel boven een tablet: de lange gebruiksduur op één enkele laadbeurt. Wie WiFi uitschakelt. kan hem twee maanden lang onafgebroken gebruiken.

Er is een groot aanbod van boeken in diverse open digitale formaten, waaronder de populaire EPUB-standaard. Met een draadloze internetverbinding zijn digitale boeken direct via bol.com te kopen.

Volgens Sony neemt de Reader-verkoop enorm toe, met 550 procent, zegt Marius Klijzing, Product Manager Reader bij Sony Benelux.

Van het vorige model heeft Sony er altijd nog zo’n 175.000 in de Benelux verkocht.

De nieuwe Reader PRS-T2 is leverbaar vanaf begin september en kost 140 euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

Het belangrijkste voordeel van een e-reader t.o.v. een tablet is imho dat het scherm leest als normaal papier. Doordat er geen backlight wordt gebruikt worden je ogen niet vermoeid. Ook kun je zonder problemen in de zon lezen (handig voor op vakantie…).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond