Deel dit artikel
-

Spaanse bank met 110.000 man op Google Apps

Het Spaanse bankbedrijf BBVA is binnenkort de grootste gebruiker voor Google Apps, daar het bedrijf met 110.000 werknemers overgaat op Google Apps.

Lokaal geïnstalleerde software is niet meer nodig, het onderhoud en de betaling van licenties daarvoor evenmin. BBVA besteedt techniek, onderhoud en beheer uit door over te stappen op Google Apps.

In eerste instantie gaan de 35.000 werknemers in Spanje over, daarna de volgende 75.000 collega’s in andere landen. Zo stelt de bank althans in een persbericht. Welke systemen nu de deur uitgaan, is niet bekendgemaakt. Veel instellingen gebruiken de zakelijke software van Microsoft.

Of Microsofts clouddiensten Office 365 ook zijn overwogen in de beslissing in de kantoorsoftware te outsourcen, is evenmin bekend.

Het BBVA-personeel gaat de gangbare kantoordiensten van Google gebruiken: Gmail, Docs, Calendar, Sites en Groups. Hierdoor kunnen ze efficiënt samenwerken met collega’s op andere locaties. IT-baas Jose Olalla zegt dat zijn mensen niet enkel sneller kunnen gaan werken, maar ook anders dan voorheen.

Waar de Spanjaarden het digitale publiek in het donker laten tasten over de motieven waarom Google het won van Microsoft, toont de Amerikaanse universiteit van Berkeley zich heel wat transparanter.

De Amerikaanse universiteit van Berkeley besloot eind vorige maand ook over te stappen op Google Apps. De instelling publiceerde zijn beslissingsmatrix en laat zo zien welke afwegingen zijn gemaakt en op welke punten of Google of Microsoft beter is.

Foto: Lauren Michell (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond