Deel dit artikel
-

Spaanse travelbranche kijkt vooruit in de tijd met Google

Organisaties in de Spaanse toerismesector gaan een maand vooruit in de tijd kijken. Zij krijgen een nieuw soort data van de BBVA-bank die zijn bronnen combineert met trendgegevens van Google.

Bedrijven in de reisbranche krijgen beter zicht op hoeveel en welk soort gasten ze in Spanje mogen verwachten. Dat stelt deze organisaties in staat om bijvoorbeeld efficiënter personeel in te plannen en slimmer om te gaan met investeringen.

Vandaag brengt BBVA de zogeheten ’BBVA-Google tourism activity in Spain indicator’ op de markt. Dat is een combinatie van trendgegevens bij de zoekmachine en economische voorspellingen van de analisten van de bank.

Dit soort marktgegevens bestaat al, maar Google en BBVA kunnen ze een maand eerder leveren dan gebruikelijk.

Spanje genereert twaalf procent van zijn bruto nationaal product met toerisme. Aangezien de Europese consument terughoudender wordt met zijn bestedingen, is meer efficiëntie gewenst.

De gecombineerde inspanning van Google en BBVA is voor beide nieuw. Afhankelijk van de resultaten van de proef overweegt Google deze soort diensten met marktinformatie ook in andere landen en voor andere sectoren te gaan leveren.

Foto: Christine Zineno (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Spanje appartement malaga

Interessant, ben eigenlijk ook op zoek naar een test die uitwijst hoe goed men kan voorspellen mbv Google Trends.

Joost

Zo dan, erg slim van BBVA inderdaad. Personeel inplannen lijkt me heel lastig op basis van deze app, maar inzicht krijgen in welke doelgroep welke regio bezoekt is natuurlijk wel handig. Wij zien bijvoorbeeld ook een duidelijk verschil in mensen die naar Barcelona gaan of naar Madrid.

Bas

Ik zeg: Laat maar komen naar Nederland! 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond