Deel dit artikel
-

Speurders ‘pikt’ Marktplaats-advertenties

Speurders.nl test een nieuw computerprogramma waarmee verkopers automatisch advertenties kunnen plaatsen en beheren. Superplaatser kan ook advertenties uit concurrerende handelssites importeren en doorplaatsen naar Speurders.nl, louter als de gebruiker ook de auteur van de advertenties is.

Vandaag brengt Telegraaf-dochter Speurders.nl het zelfontwikkelde computerprogramma Superplaatser uit. Het gaat om een testversie van het programma, versienummer 9h. Volgens de site bij het programma zoekt het advertentiebedrijf 100 testers, internetters die maandelijks meer dan 25 advertenties plaatsen. Het gaat derhalve om veelgebruikers, mogelijk semi-professionele handelaren. "Alleen een veelplaatser ervaart het gemak van de Superplaatser", aldus Speurders.

Omdat Superplaatser een computerprogramma is, hoeven gebruikers ervan niet naar de Speurders-site om verkoophandelingen uit te voeren. Met het programma kunnen veelverkopers advertenties eenvoudig schrijven, opmaken, agenderen, bulkgewijs uploaden naar de site en ook als Excel-bestand im- en exporteren. Veelgebruikers moeten deze handelingen normaal per advertentie online verrichten, een bewerkelijk proces.

'Concurrentiegevoelig' is het programmaonderdeel waarmee een gebruiker zijn eigen lopende advertenties uit andere sites kan importeren. Daarvoor dient Superplaatser wel de inlognaam en wachtwoord van de persoon te weten. Vervolgens kan de adverteerder al zijn berichten uit Marktplaats.nl, Marktplaza.nl, Qoop.nl en 2dehands.nl importeren. Maar ook exporteren is mogelijk op dezelfde manier.

De enige eis om vanuit Superplaatser naar externe sites te kunnen publiceren, zoals Marktplaats.nl, is dat de adverteerder zijn boodschap ook plaatst op Speurders.

Nieuw zijn dit soort plaatsingprogramma’s overigens niet. In juni 2005 verscheen reeds de eerste versie van Veilingplaatser.nl, een computerprogramma om simultaan advertenties op Speurders.nl en Marktplaza.nl te zetten. Met een gespecialiseerde versie kunnen ook advertenties op Marktplaats.nl worden gepubliceerd. Drop-offwinkel VerKoopwinkel is de eerste gebruiker van deze speciale versie.

Nog geen maand geleden verscheen de site EasyAds.nl, een dienst die vanuit één interface advertenties plaatst op 2dehands.nl, Aanbodpagina.nl, Kapaza.nl, Marktnet.nl, Marktplaza.nl en Speurders.nl.

Ook voor eBay bestaan er tal van dit soort 'listers'. In de Verenigde Staten wordt 50 procent van de nieuwe veilingen niet direct via de site, maar via dit soort aparte computerprogramma's online gezet.

Marktplaats.nl claimde vorig jaar dat er via zijn platform voor naar schatting 2 miljard euro werd verhandeld. De jonge concurrent Speurders.nl houdt het op 1,8 miljard euro. Exacte omzetcijfers zijn lastig vast te stellen omdat, anders dan bij veiling eBay, verkopers niet aangeven of een transactie succesvol werd afgehandeld of niet.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ansgar

Veilingplaatser werkte prima, maar Marktplaats vroeg de maker ervan om te stoppen met het plaatsen op Marktplaats. Ze zullen ook Speurders verzoeken om dit niet te doen.

Bram

Inmiddels kun je met http://automatischadvertentiesplaatsen.nl wel weer automatisch je advertenties opnieuw geplaatst hebben, zodat ze bovenaan staan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond