Deel dit artikel
-

Sportzaak Intersport rolt massaal RFID uit

Intersport Jan Bols, de winkel van de voormalige langebaanschaatser, heeft RFID-technologie uitgerold voor de ruim tienduizend sportartikelen in het filiaal in Hoogeveen. De labels helpen de retailer met het op orde houden en optimaliseren van de voorraad. Naar aanleiding van een twee maanden durende proef krijgen nog tien vestigingen de technologie.

De oplossing, afkomstig van Cross Point en RFKeeper, is binnen een dag te installeren. Volgens winkeleigenaar Alexander Bols heeft iedere winkel weer een ander aanbod, en is er weinig ruimte voor fouten. De snelle adoptie was een pluspunt, zegt Bols tegen het vaktijdschrift RFID Journal. “We hoefden onze werkwijze niet te veranderen.”

Uit de proef blijkt dat winkelmedewerkers er dertig minuten minder over doen om de inventaris te controleren. De nauwkeurigheid ging naar 99 procent en de verkoop steeg door een betere zichtbaarheid. Ook werd een omzettoename gemeld door het verminderde aantal ‘nee-verkopen’.

De Nederlandse proef zou kunnen resulteren in een wereldwijde adoptie. Het Zwitserse Intersport International Corp heeft meer dan 5400 winkels in 42 landen.

Steeds meer winkels en leveranciers gaan over op de adoptie van de tot voor kort prijzige RFID-technologie, constateert Tyco Retail Solutions op basis van een door ChainLink uitgevoerd onderzoeksrapport, RFID blijkt vooral te worden geïmplementeerd met het oog op voorraadbeheer. Ook zou RFID in de toekomst gebruikt kunnen worden voor diefstalpreventie.

RFID is volgens de onderzoekers ook veel betrouwbaarder geworden. Er zijn inmiddels software-applicaties beschikbaar die geïntegreerd kunnen worden in de IT-systemen van de retailer.

Adler Modemärkte AG, een van de grootste textielketens van Duitsland, heeft de Store !D RFID-readers van Nedap geselecteerd voor de introductie van RFID-technologie in haar winkelnetwerk. Modehuis Blok gebruikt RFID in zijn winkels in Uithoorn en Amsterdam. Met behulp van de techniek kan het bedrijf haar voorraad sneller en eenvoudiger inventariseren dan voorheen: geen drie dagen, maar nog maar drie uur.

Deel dit bericht

1 Reacties

band

Is deze technologie niet juist achterhaald nu mer de beeldherkennings software?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond