Deel dit artikel
-

Nedap levert RFID-oplossing voor kleine retailers

Nedap heeft een betaalbare RFID-oplossing voor kleine retailers ontwikkeld die met regelmaat hun voorraden willen opnemen. Met schoenenretailer De Wolky Shop is een eerste proef gedraaid.

In een zeer korte periode kreeg De Wolky Shop naar eigen zeggen inzicht in de oorzaken van de verschillen tussen de administratieve en de werkelijke aanwezige voorraad bij twee winkelvestigingen. “De Wolky Shop heeft naast winkels ook enkele webshops en niet alles dat werd geretourneerd werd goed afgeboekt”, zegt Janna Dirks van Nedap. ‘Dat behoort nu tot de verleden tijd.”

Tijdens de proef met de RFID Experience is de voorraadnauwkeurigheid van 84 naar 98 procent gestegen. De Wolky Shop heeft daarom besloten tot uitrol in al haar winkels in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is daarmee de eerste afnemer van de technologie.

Nedap leverde tot voor vooral RFID-oplossingen aan grote organisaties. Wereldwijd worden er jaarlijks al meer dan een miljard RFID-labels in de fashionretail gebruikt, maar door de complexe implementatie wordt deze technologie zelden door kleine retailers ingezet.

De oplossing bestaat uit een RFID-handlezer die tienduizend producten per uur kan lezen. De informatie wordt opgeslagen in een app die op een iPhone of iPod kan worden geïnstalleerd. Nedap gaat de technologie nu verder vermarkten.

Emerce organiseert op 27 juni Emerce eFashion in Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond