Deel dit artikel
-

Starlink wordt internetprovider voor Tesla’s

Tesla zegt op termijn mogelijk de contracten op met 4G-providers omdat het breedband van satellietprovider Starlink kan afnemen.

In de VS heeft Starlink althans een aanvraag ingediend (PDF) bij toezichthouder FCC die die kant op gaat.

De aanvraag is breder gericht dan alleen op Tesla’s, want hij richt zich ook op vliegtuigen, schepen, vrachtwagens en auto’s van andere fabrikanten. Waar Starlink zich op dit moment enkel op stationaire gebruikers richt, vraagt het nu toestemming om ook ambulante dragers van zijn modems te mogen bedienen.

Eigenaren van een Tesla die breedband aan boord willen, kunnen dat er nu bij kopen als een extra optie. Het is niet duidelijk of er uiteindelijk ook mini-modems van Starlink in de elektrische auto’s worden gebouwd. Het besluit daartoe zo eenvoudig genomen worden, omdat de baas van Tesla dezelfde is als die van Starlink.

Foto: daniel madsen (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bruno

Zucht…
Elon heeft ook al 100 keer gezegd dat starlink bedoeld is voor buitengebieden en niet voor steden en dat 5G veel beter geschikt is hiervoor… en dat heeft niet enkel te maken met het aantal gebruikers per minisateliet, een Starlink antenne heeft (uiteraard) vrij zicht nodig op de lucht om verbinding te maken met de sateliet… Dit is zo goed als onmogelijk in de meeste steden.

Nu is hier wel mogelijk dat ze Starlink aanbieden op de semitruck omdat deze zich gewoonlijk veel meer in deze buitengebieden bevinden en vervoerders graag hun lading willen kunnen volgen maar zelfs dan …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond