Deel dit artikel
-

Starlink: ‘Meer dan tienduizend abonnees’

Internetprovider Starlink, onderdeel van SpaceX, heeft meer dan tienduizend gebruikers en ging afgelopen week over de grens van duizend operationele satellieten met breedband.

Dat blijkt uit een overheidsdocument van de ISP (PDF). Hoe die klandizie over de wereld is verdeeld en of dat allemaal betalende klanten zijn, is niet bekend.

Starlink verkoopt toegang tot breedbandinternet in rurale en afgelegen gebieden. De prijs is honderd dollar per maand. In de praktijk blijkt dat verbindingen doorgaans snelheden opleveren van 100/20 Mbps en een latency (tweeweg) van maximaal 31 miliseconden.

SpaceX kreeg twee jaar geleden toestemming van toezichthouder FCC om in totaal 11.943 satellieten in een lage baan om de aarde te brengen. Het raketbedrijf streeft ernaar om in de loop van 2024 in elk geval 4.425 nodes in de ruimte te hebben. Deze week werd duidelijk dat dat er nu 1.085 zijn.

Oprichter en directeur Elon Musk maakt er geen geheim van dat hij Starlink op enig moment naar de beurs wil brengen. Met de opbrengsten wil hij de activiteiten van SpaceX financieren. Tot op heden haalde het 5,4 miljard dollar venture capital op.

Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond