Deel dit artikel
-

Starteenwinkel breidt uit met Facebookshops

Ondernemers met een shop bij Starteenwinkel.nl kunnen vanaf donderdag 1 september een extra filiaal openen op Facebook.

Dan gaat namelijk de Facebookextensie van het winkelplatform live. Met een vinkje in de backend van het webwinkelplatform opent de winkelier een extra kanaal richting de consument. De dienst kost vijf euro per maand.

 

Oprichter Brian Hirman: “Social commerce is feitelijk niets anders dan dat je de winkel naar de mensen toebrengt, in plaats van dat de mensen naar je winkel moeten komen. Zeker voor de kleinere ondernemer, op wie we ons richten, is dat heel logisch. Zij hebben geen grote budgetten om internetmarketing te bedrijven en zijn al steeds vaker actief met hun winkel op social media als Facebook.”

Winkeliers geven op hun beheerpagina in Starteenwinkel aan of ze een Facebookshop willen openen. Vervolgens kunnen ze aangeven of ze alle artikelen uit hun assortiment willen doorplaatsen of een selectie daarvan. Met een klik op de muis neemt de Facebookshop het uiterlijk van de reguliere webwinkel over.

Een Facebookshop is behalve een extra verkoopkanaal ook een vehikel voor de ondernemer om direct te communiceren met zijn klantenkring.

Consumenten die een item kopen via de ‘social shop’ worden naar Starteenwinkel doorgestuurd wanneer de transactie financieel en logistiek moeten worden afgehandeld. Als ze niets kopen kunnen ze hun vrienden sowieso (met Likes) vertellen welke items hem aanspreken.

Hirman: “In de back end van Starteenwinkel is er een aparte blok opgenomen met trafficstatistieken van Facebook over je webwinkel. Integratie van Facebook Advertising is, net met AdWords, niet geïntegreerd in ons systeem.”

Starteenwinkel ging begin 2010 live toen oud-Isobarbaas Brian Hirman zijn investeringsbedrijf Forventures oprichtte. Er hebben zich inmiddels circa 1.500 kleinere webwinkels aangemeld voor het hosted e-commerceplatform.

Deel dit bericht

11 Reacties

JJ

Jammer dat zo’n dienst 5 euro per maand moet kosten… Je kunt op Facebook zo gratis een webwinkel starten – bijvoorbeeld met Payvment

iwan van Geelen

Waarom moet alles gratis? Als alles gratis is de kans op fouten alleen maar groter, verkeerde url? 🙂
5 euro per maand en je hebt met 1 vinkje je shop op FB, is toch mooi? Ik vraag mij alleen af waarom niet alles gewoon binnen het FB(shop) scherm kan worden afgehandeld…

Brian Hirman

@Iwan: Totale afhandeling van betaling binnen de Facebookshop is iets wat in een volgende release mogelijk zal zijn. Voor nu hebben we besloten in de eerste release het zo aan te bieden, mede omdat het een extensie betreft van een bestaande webwinkel binnen het Starteenwinkel.nl hosted platform. Maar de mogelijkheid komt eraan!

Sjoerd

Alsof ik zit te wachten op een shop op Facebook .. ik ben er niet om te kopen maar om sociaal bezig te zijn. Ben benieuwd wat uberhaupt de opbrengsten zullen zijn.

Michel H

Net als Sjoerd geloof ik ook niet zo in Facebook shops, maar voor Starteenwinkel is het helemaal niet onlogisch om zoiets te ontwikkelen. En ontwikkeling kost geld, dus dat ervoor betaald moet worden is ook niet raar. Bovendien, als je die 5 euro per maand niet op kunt hoesten kun je sowieso beter stoppen met je webshop.

Martijn Staal | Oogst

Ook handig om te weten: bij de meeste ‘gratis’ Facebook shops heb je niet de beschikking over iDeal, vaak dus een no-go als je de Nederlandse markt wilt bereiken.

facebookshop

Betaalservices zijn erg belangrijk en moeten ook mogelijk zijn binnen facebook zelf. Met CartBlank hebben wij een aantal facebookshop gemaakt voor verschillende merken en deze werken erg goed. Eenvoudig in gebruik en in het vertrouwde uiterlijk van facebook zelf. Ook eenvoudig te koppelen met pakketten als ShopIQ en Magento.

Dennis

Het is jammer om te zien dat StartEenWinkel aantal maanden geleden met ons (FaboShop) contact zoekt om vervolgens zelf vrij letterlijke een kopie van ons product te maken.

Fred

Mooie dienst! Ondanks dat het publiek nog niet helemaal klaar is voor facebookshopping, is het goed als online shops hierin investeren.

Ronald de Graaf

Erg mooi initiatief van Starteenwinkel. Naast de webwinkel zien we dat onze klanten ook via Facebook winkelen.
We zijn er blij mee, maar zullen geduld moeten hebben in de groei.
En de 5 euro hebben we er uiteraard voor over!!!

Maarten

Tot nu toe heb ik hier niet veel meer van meegekregen, is het nou echt zo’n succes?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond