Deel dit artikel
-

Startkabel.nl gestopt met bannersysteem

Portal Startkabel.nl is gestopt met een bannerpool voor de deelnemende dochterpagina's. Volgens Hans-Wouter van Dam, de initiatiefnemer van Startkabel, bracht de service te weinig op. Hij heeft de getroffen webmasters aangeraden de plaatsing van hun banners op de sites van derden in eigen hand te nemen.

Het bannersysteem werd door Startkabel geïntroduceerd als een extra service voor de ruim tweeduizend dochterpagina's. Dit zijn verzamelingen van links, die vrijwel altijd op vrijwillige basis door particuliere webmasters worden onderhouden. Het bannersysteem was voor hen een bron van inkomsten. Startkbabel verkocht centraal bannerruimte, en keerde achteraf een deel uit aan de webmasters. "De laatste tijd leverde ons dit te weinig op", aldus Van Dam.

Het besluit ligt volgens hem bij veel dochters "gevoelig", omdat het over geld gaat. Toch vindt hij niet dat de dochterpagina's eenzijdig zijn benadeeld. Een dochterpagina beheren bij Startkabel blijft een hobby, vindt Van Dam. "Verdienen aan je eigen pagina is een relatief begrip. Als je het aantal pageviews van de meeste pagina's aan de gangbare cpm-prijs koppelt, dan begrijpt iedereen dat je het niet voor het geld moet doen."

Binnen twee weken lanceert Startkabel.nl een nieuwe bannerruildienst. Startkabel zal hiervoor gebruik maken van het net aangekochte HollandBannerruil . Volgens Van Dam geldt het ruilplatform niet als een alternatief voor de bannerpool omdat de dochterpagina's er niets mee verdienen. "Hun banners komen op sites van derden te staan. In ruil daarvoor wordt de banner van een externe partij weer op een dochterpagina van ons geplaatst."

Deel dit bericht

10 Reacties

Pieter

200.000 dochterpagina's (foutje ;-)) : 189.000 bezoeken op het hele startkabel netwerk is minder dan 1 bezoek per dag per dochterpagina. Stel nu dat de helft van die éne bezoeker op een banner klikt…..tsja…lijkt me vrij voorspelbaar dat daar niet van te leven is!

Paul van Rooij

Het blijft mij toch weer iedere keer verbazen dat er mensen zijn die zich als paginabeheerder aanmelden. Uiteraard doen velen dit vanwege de hobby en niet vanwege de megaomzetten die er bereikt worden. Edoch zijn de eigenaren van de verschillende startpagina's gewoonweg commerciele bedrijven die geld staan te verdienen. (neemt u van mij aan dat de meeste dochterpagina's waar wel geld verdient wordt; casino, erotiek etc. in handen zijn van goede bekenden van de eigenaren) Het is dan ook te lachwekkend voor woorden als van Dam stelt: 'Een dochterpagina beheren bij Startkabel blijft een hobby' en hij daarvoor stelt 'De laatste tijd leverde ons dit te weinig op'. Geachte heer van Dam; dat u handig gebruik gemaakt van enkele mazen in de wet zie ik nog als handelsgeest. Dat u hiervoor een oplossing zoekt lijkt me meer dan u plicht als ondernemer, mede ook gezien het feit dat u gratis gebruik maakt van heel wat uurtjes van uw paginabeheerders.(en u daaraan verdient)Maar dat uw eindconclusie is dat u er maar mee stopt en dat de paginabeheerders zelf maar een oplossing moeten zoeken bevestigt dat er geen sprake is van handelsgeest maar van pure oplichting. E.e.a. gecombineerd met het feit dat u een kopie heeft gemaakt van de reeds bestaande startpagina maakt het verhaal nog spannender. Ik heb niet de moeite genomen om de historie van de opstartdetails van startkabel nog even door te nemen maar globaal staat mij bij dat e.e.a. met centjes te maken had? Nog even ter aanvulling:- Zonder dochters bestaat er geen startkabel.nl- Het gebruiken van vrijwilligers(terwijl de eigenaar een commercieel bedrijf is) is mijn inziens belastingontduiking en hoop dan ook dat er eens een instantie opstaat die deze kwestie onder de loep neemt.- De waarde van een kantklos-pagina is gelijk aan de erotiekpagina, immers beiden dragen zorg voor de volledigheid van de startpagina.- Ooit overwogen om alle opbrengsten, na aftrek van kosten te verdelen onder de beheerders? In het licht van uw reden tot afsplitsing van startpagina zou dit toch een uitgangspunt moeten zijn geweest?- Als u morgen verplicht wordt om de uren uit te betalen en de telefoonkosten te vergoeden kan de deur dicht.- Mooie kreet trouwens op uw banners van Holland Banner Ruil: Wilt u uw website gratis promoten?(dit vereist in uw geval een ruimere interpretatie) Ik wens u veel omzet en voornamelijk wijsheid!

v. Wijnen

Op 5 Februari 2001 stond het volgende op Emerce: "Elke dochtersite kan bij Startkabel.nl kiezen om de banners wel of niet te verkopen in eigen beheer of simpelweg helemaal geen banners te plaatsen. Iedereen is hier vrij in en betreffende dochtersite een beslissing neemt om de banners door Startkabel.nl te laten verkopen dan gaat de 50% regeling op gezien Startkabel.nl dan al het werk moet doen en ik kan je vertellen dat het een hele klus is met ruim 800 dochters online." Dit zijn de woorden van telefoonspelgek Léon Zelissen (zoek bij http://www.google.com in Discussies op zijn naam en u weet genoeg). Een jaar later vraag ik mij af of al de vrijwilligers ooit 1 gulden of euro hebben gezien? Heeft meneer Zelissen deze gebruikt voor telefoonspelletjes?

jurgen huizinga

Geen nood volgens mij. De paginabeheerders kunnen zich binnen 4 minuten aanmelden bij partijen als Tradedoubler en Mbuyu. Startkabel-dochters kunnen dan heel goed adverteerders vinden die passen bij de doelgroepen die op de site komen. Daarnaast is er weinig ervaring met online adverteren nodig om te ontdekken dat tekstlinks op dochterpagina's veel succesvoller zullen zijn dan de banners. Vraag dit maar na bij de Startpagina-dochters die dankzij genoemde partijen een leuk zakcentje verdienen.

Pieter Sanders

Toch vind ik het raar dat het bannersysteem uberhaupt zo lang stand heeft gehouden. Als je ziet dat het hele startkabel netwerk per dag nog niet eens 20.000 unieke bezoekers heeft en 2000 dochterpagina's. Dat zou dan 10 unieke bezoekers per dag zijn per dochterpagina. Echter zoals eerder opgemerkt door Paul, het meeste bezoek komt natuurlijk op de sex-dochters, mp3-dochters etc etc die allemaal in het beheer van startkabel zelf zijn. Stel nu dat de in het meest positieve geval je als dochterpagina nog 5 unieke bezoekers per dag krijgt die allemaal op je banner drukken (….in realiteit zal dit denk ik ongeveer 1% zijn van je bezoek), en je krijgt 10 eurocent per klik…. Tel uit je winst 😉

Hiephoi

Sex, daar draait het bij Startkabel om! Op de homepage (bij 18+) gaat het merendeel van de links naar wildcheyenne.nl, dit is een domeinnaam van Startkabel. U weet wel z'n plug-in oplichtereitje, we blijven met de telefoon verdienen. 2000 dochterpagina's? Rot toch lekker op! 1 op de 2 pagina's werkt helemaal niet! Paar voorbeelden van kwaliteit Startkabels (ze zullen er wel af worden gehaald als u dit leest!): {Hansteeuwen.startkabel; http://hansteeuwen.startkabel.nl/ } en {Scholen.startkabel; http://scholen.startkabel.nl/ }. Je moet wel ongelofelijk DOM zijn om webmaster bij Startkabel te worden, waarom zou je dat doen? Wat brengt het je? Werken voor een ander en er niets mee verdienen!? Hobby? Dikke lul! Als je je zo erg verveeld ga dan vrijwilligerswerk in het bejaardenhuis doen! Ik durf te wedden dat het gemiddelde IQ van deze webmasters lager is dan het IQ van Neanderthaler met een leerstoornis. Als laatste: Startkabel zoekt weer publiciteit middels dit nieuwsbericht. Startkabel verzuimt echter te reageren op de reacties!

Pieter Sanders

Wat mij verbaast is dat de webmasters van de startkabel dochter-pagina's niet in opstand komen! Dit is toch het assertieve clubje webmasters dat destijds bij startpagina is opgestapt omdat ze niet voldoende financiele genoegdoening kregen? Bovenstaande maatregel (lees: afschaffen van de banneropbrengsten) lijkt mij toch weer een behoorlijk financiele aderlating voor de geweldig drukke dochterpagina's van startkabel?Of zijn wellicht de eigenaars en beheerders van de "wel geld opbrengende dochters" de eigenaars van startkabel? De eigenaars die destijds opstapten bij startpagina omdat ze niet genoeg geld kregen… en via deze manier over de rug van de webmasters van de dochterpagina's geld verdienen. Hans Wouter, hoe was die ook al weer, de pot verwijt de ketel…?

Piet

Nee, het is heel simpel bij startkabel. Opstand is er ook regelmatig maar beheerders die lastig worden verliezen gewoon hun startkabel, die worden gewoon afgenomen. Het webmasterforum wordt streng in de gaten gehouden en elk kritsch bericht wordt meteen gewist. En als je dan weet dat alle 18+ startkabels in handen zijn van de "redactie" (familie en relaties van elkaar) begrijpt u misschien ook dat de startkabel is opgezet rond deze 18+ startkabels om via de andere dochters bezoekers en dus inkomsten naar die 18+ dochters te trekken. Het is dus allemaal een hele slimme setup.

Ik heb in het verleden wel eens gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te adverteren op Startkabel.nl. Dat was pas oplichting. Ik lees in deze discussie nu dat Startkabel.nl (hele netwerk) zo'n 20.000 unieke bezoekers per dag heeft. Toen ik destijds wou adverteren, vertelde men mij dat ALLEEN AL DE HOMEPAGE meer dan 80.000 unieke bezoekers per dag zou trekken. Hmm, vreemd. De tarieven waren nog vreemder. Ik kon alleen een contract nemen voor drie maanden, dat koste mij 450 euro (!!). Ik kreeg dan een tekstlink ergens onderaan op de homepage. Ik heb toen, na veel getouwtrek, een contract voor vier weken gesloten (150 euro). Uiteindelijk klikten er in die vier weken 200 mensen op de link, waarvan er 2 (1%) ook daadwerkelijk iets deed op onze site. Wat het verhaal nog leuker maakt is dat ik na twee dagen al opdracht heb gegeven om de link te verwijderen, gezien het tegenvallende resultaat. Dit weigerde Hans-Wouter echter. Een collega van mij heeft toen telefonisch contact gehad met deze meester oplichter, deze heeft uiteindelijk toegezegd dat er niet voor de link betaald hoefde te worden. Twee weken later ontvingen wij alsnog een laatste herinnering. Startkabel.nl heeft de vordering nu uit handen gegeven aan een incassobureau… het zal duidelijk zijn dat met deze mensen beter maar geen zaken kan worden gedaan.

Tulpje

Goeiemorgen, en wat een berichten… ik ben het absoluut met jullie allemaal eens ! Bravo ! Dit hebben ze bij startkabel meer dan verdiend (een opdonder, geen verdiensten natuurlijk.. hihi)
Terwijl ik dit lees zijn we inmiddels… 18 jaar (!) verder. Mmm, vreemd, dit getal ben ik hier eerder tegengekomen.. geloof ik ??
Dochterpagina’s ? die bestaan niet meer, schrik niet. Kijk maar eens op de ‘homepage’ van ssssstttaaarrrrttttkkaabbbeelllll!
Geen mogelijkheid, geen enkele functie die naar die ene mooie dochter(pagina) verwijst…
Terwijl de hoofdpagina boordevol rubrieken en schitterende links zitten”.. Hoe zou dat komen, of, heeft startkabel, oftewel de stoere eigenaars, die van jullie lieve dochters afgejat.’ ‘? De enige functie die er nog op zit is de mogelijkheid om te adverteren, haha, wat een grap! Hetzelfde geldt voor’ contact’, is echt onmogelijk, behalve via de advertentieaanvraag dus. Nou nou. Het is werkelijk te gek voor woorden..Nou goed, een woord dan: SCHANDALIG!
Die arme groep ‘ Webmasters ‘ (‘ master’, ergens waren we een genie dus eigenlijk..?) (en ik was er ooit een van, en opzich niet dom…) , of, zoals ze op de St kabel zeggen met een prachtige woord waar je rillingen van krijgt, ‘Redacteur’…je zou er al miljonair van worden door er alleen al van te dromen, wauw, maar van je (ex) rédacteurs zijn jullie, startkabel ( boeiende naam..) nog niet van af, geloof me. Née zeg, en als je enige maanden wat minder aan je ‘ hobby ‘ toe kwam, werd je er gelijk uitgekinkeld. Wat een mentaliteit toch bij die geile sex, uhh, neem me niet kwalijk, startkabel, ik heb moeite om het te spellen. Wat vind je ervan, de kabel moet maar eens doorgezagen worden, heerlijk, wat een fijn idée..
We kunnen er niet van slapen, dat we in zee (of, eerder ‘ in hel’ ??) zijn gegaan met een stelletje grote, maar erg zielige oplichters…
Née, dit nooit weer, en als het aan iedereen ligt, gaan jullie spoedig naar de ondergang.
Nog even en we zullen lezen in een online krant (de kabelkrant ?) , zeker niet op hun site zelf, daar zijn ze veel te laf voor, en met dikke vette donkere letters zien staan: ….. ‘ Startkabel word Eind kabel.. Wat ?? Joepie, daar hebben we lang naar uitgekeken… Niks start, niks kabel, niets meer, naar de hel dus. Jammer dat ik mijn artikel niet meer op jullie site kan plaatsen… Wie weet had ik er 10 euro cent voor gekregen. En, uiteindelijk, miljonair, dat worden we elders nog wel, geen nood, als je deze geweldige leerzame ervaring ooit naar voren haalt tijdens een solllicitatiegesprek, heb je de hoofdprijs gewonnen en ben je de idéale kandidaat.. Kom maar op, met de centjes !…. Welterusten….( dat zal nou weer beter gaan, nu ik dit hele verhaal online heb gezet,.. Ouf.)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond