Deel dit artikel
-

Start-up Circle koopt Poloniex

De Amerikaanse start-up Circle heeft de marktplaats voor cryptomunten Poloniex overgenomen voor, naar verluidt, vierhonderd miljoen dollar. De koper wil Poloniex onderdeel maken van zijn portfolio handelsplatformen en uiteindelijk uitbreiden tot marktplaats voor digitale en fysieke producten.

Circle bevestigt de overname op zijn eigen site en schetst de achtergrond bij de transactie. Het bedrijf is bezig, financieel gesteund door onder meer Goldman Sachs, JP Morgan en Baidu, een aantal financiële handelsplatformen in te richten op wereldschaal. Dat gaat van internationale betalingen onderling tussen consumenten, market making in crypto tot beleggen.

Volgens Fortune is er met de transactie een bedrag gemoeid van vierhonderd miljoen dollar. De uitgave spreekt over ‘een financiële gigant in wording van Wall Street-omvang’.

Poloniex is een van de marktplaats waar handelaren cryptomunten als Bitcoin en Ethereum kopen en verkopen en de vele alternatieve munten die komen en gaan. Andere exchanges zijn onder meer Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, Coinbase, Gemini en Kraken.

Foto: Ken Walton (cc)

Dit bericht is 12 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond