Deel dit artikel
-

Startups UtrechtInc halen 250 miljoen euro op

De startups voortkomend uit de Utrechtse incubator UtrechtInc hebben tot nu toe gezamenlijk meer dan 250 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Die mijlpaal is te danken aan de recente miljoenen investeringen in alumni Senfal, SnappCar, Solease en Cristal Therapeutics.

Energie-startup Senfal ontving deze zomer 1,1 miljoen euro om te groeien in Europa en ook autodeelplatform SnappCar maakte onlangs bekend 10 miljoen euro aan groeigeld te hebben ontvangen. Zonnepanelen verhuurder Solease zette dit jaar twee succesvolle crowdfunding acties op waarmee 1,5 miljoen euro werd verzameld. Tot slot haalde Cristal Therapeutics begin dit jaar maar liefst 12,8 miljoen euro op voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Al 85 startups bij UtrechtInc hebben een startkapitaal ontvangen uit het Rabo Pre-seed Fund, waar de incubator samen met de Rabobank beheerder van is. De lening wordt tegen gunstige voorwaarden verstrekt aan startups die de acceleratie programma’s van UtrechtInc succesvol hebben doorlopen.

In september krijgen 5 tot 10 nieuwe early stage startups de kans om te accelereren met support van UtrechtInc. Ondernemers en onderzoekers hebben nog tot 28 augustus de tijd om zich aan te melden. Zie utrechtinc.nl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond