Deel dit artikel
-

‘Steve Jobs overwoog overname Yahoo’

Wijlen Steve Jobs had het plan om samen met Disney CEO Bob Iger Yahoo over te nemen en zo de zoekmarkt te betreden. Dat staat in een nieuwe biografie Becoming Steve Jobs, die eind maart verschijnt.

Het is (nog) niet duidelijk wanneer Jobs dat zou hebben overwogen. Yahoo werkt bovendien al enige jaren met zoektechnologie van Microsoft. Maar Jobs zou ook geïnteresseerd zijn geweest in andere diensten van Yahoo.

De biografie onthult ook dat de huidige CEO Tim Cook Jobs zijn lever had aangeboden omdat beiden over het juiste bloedtype beschikten. Jobs onderging in 2009 in het diepste geheim een levertransplantatie. Jobs weigerde en schreeuwde dat hij dit niet zou toelaten.

Het boek beschrijft ook dat Jobs in de jaren negentig beloofde dat Apple ‘nooit een televisie zal maken’. Dat veranderde ruim tien jaar later, toen Apple TV verscheen. Kort voor zijn dood vertelde Jobs aan zijn biograaf dat Apple met een echte televisie zou komen. Het toestel heeft het niet gehaald, naar verluidt omdat Apple geen overeenstemming met kabelbedrijven kon krijgen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond