Deel dit artikel
-

Stichting BREIN in de aanval tegen webversie Popcorn Time

Stichting BREIN heeft de oorlog verklaard aan de nieuwe webversie van Popcorn Time. Dankzij een samenwerking met Torrents Time kunnen illegale films met behulp van het BitTorrent protocol voortaan rechtstreeks naar de browser worden gestreamed. BREIN heeft al een waarschuwing gestuurd naar de anonieme makers van Torrents Time. Hun site wordt in Nederland gehost.

Popcorn Time, de illegale streamingdienst, heeft vorige week een webvariant gelanceerd waarmee men films en series in de browser kan kijken. Gebruikers hoeven met de nieuwe oplossing geen BitTorrent programma meer te installeren om bestanden mee op te halen, alleen een plugin Torrents Time waarmee zij films direct in de browser kunnen bekijken. Die plug-in komt zelfs met een VPN, die gebruikers anonimiseert.

Wel moeten de Popcorn Time sites, met een vaak Netflix-achtig uiterlijk, nog worden gehost. Dat kan iedereen met bestanden die inmiddels online zijn gezet op Github, een bekende website voor software-ontwikkelaars. The Pirate Bay en Kick Ass Torrents hebben de benodigde plugin inmiddels ook al geïntegreerd.

Stichting BREIN blijkt nu Torrens Time te hebben aangeschreven, aangezien de site wordt gehost in Nederland. Of het ook om Nederlanders gaat is niet duidelijk. BREIN heeft via een e-mail om een fysiek adres verzocht. Wordt aan dat verzoek geen gehoor gegeven, dan zal men proberen om de site op zwart te zetten. De vraag is of dat juridisch kan. De plugin zelf hoeft immers niet per definitie voor het bekijken van illegale films te worden gebruikt, al is dat wel de bedoeling.

Torrens Time heeft zelf de publiciteit gezocht via Venture Beat. Daar is ook de integrale mail van BREIN aan de anonieme organisatie te vinden, en het afwijzende antwoord daarop.

In zijn jaaroverzicht meldde BREIN nog trots dat vorig jaar zeven Popcorn Time sites zijn aangepakt. Nadat de Amerikaanse belangenorganisatie MPAA de personen achter de populairste Popcorn Time versie en een van de belangrijkste aanbodsites identificeerde en met een rechterlijk bevel confronteerde, gingen die begin oktober offline.

De strijd is nu een nieuwe fase ingegaan. De webversie van Popcorn is namelijk veel lastiger aan te pakken. Weliswaar kunnen sites met Popcorn Time door BREIN nog altijd offline worden gehaald, maar sneller dan voorheen weer elders opduiken. Gebruikers van die sites zijn daarnaast niet te identificeren, omdat hun IP adres wordt afgeschermd.

BREIN to Torrents Time

Torrents Time Reply to BREIN

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond